Gå til sidens hovedinnhold

Trenger flere sykkelpiloter: - Syklene er kjøpt for at de skal brukes

Artikkelen er over 2 år gammel

Hjemmebaserte tjenester i Vågan kommune ønsker seg flere sykkelpiloter til å ta med seg kommunens eldre ut på sykkeltur.

Kommunen har gått til innkjøp av i alt fire triobike elsykler som er stasjonert i henholdsvis Svolvær, Kabelvåg og Laukvik. Nå ønsker de flere som kan ta med seg kommunens eldre ut på sykkeltur.

– Vi ønsker oss frivillige som kan ta de eldre med ut på tur. Slik som det er nå er det personalet som gjør det, men vi skulle ønske at de ble brukt enda mer, sier leder for hjemmebaserte tjenester Ragnhild Nygaard Nordby.

– Syklene er kjøpt for at de skal brukes. Finnes det eldre hjemmeboende som vil sykle og som har noen som kan sykle for seg, låner vi gjerne ut syklene forteller Reidun Elise Berg Hansen aktivitør ved Havlykvartalet i Svolvær, som også ønsker seg faste sykkelpiloter, som kan ta med brukerne ut på tur.

Informasjonsmøte

Lysten til å få flere frivillige som vil ta eldre med seg ut på tur er så stor at tjenesten inviterer til informasjonsmøte. De håper på fullt hus.

– Tirsdag 14. mai klokken 18.00 inviterer vi til informasjonsmøte på Havly. De som vil sykle med oss får grundig opplæring og blir sykkelpiloter, forteller Nygaard Nordby.

– Er det enkeltpersoner, lag, foreninger eller lignende som har lyst til å bidra, er det bare å melde seg. Man får vind i håret, frisk luft og mosjon, i tillegg til at det er sosialt. Så hjelper man de gamle med å få komme seg ut, sier Berg Hansen.

Fantastisk tilbud

Den kommunale tjenesten mener at tilbudet bør bli brukt i mye større grad enn det blir i dag.

– Dette er et fantastisk tilbud. Personalet vårt får ikke brukt det nok. Vi ser en fantastisk glede hos de eldre som har benyttet seg av tilbudet, Sier Nygaard Nordby og viser til at sykkelsesongen er i vår-, sommer- og høstsesongen, da de i tillegg avvikler ferie i tjenesten, noe som gjør det ekstra vanskelig å få tid til slike aktiviteter.

Hjemmebaserte tjenester i Vågan kommune har i underkant av 400 brukere. Dette er 2. året hvor brukerne har tilbud om sykkelturer. Om brukerne bor andre steder enn der hvor syklene er stasjonert er også tjenesten klar for å hente brukere til syklene.

– Vi har vært litt forut for vår tid. Men overordnet er det statlige føringer med aktivitet som fokusområdet. Da er dette foreslått som et tiltak for å få brukerne ut, sier Nygaard Nordby.

Kommentarer til denne saken