Da Trevarefest startet billettsalget i desember, ble de 600 billettene røsket bort raskt. Er du en av dem som gjerne skulle ha deltatt, men som ikke fikk billett? som en trøst kan du delta på familiearrangementet onsdag formiddag.

– Tanken bak er at vi vil at flere skal få ta del i festen. Derfor inviterer vi til et åpent og gratis familiearrangement, sier festivalsjef, Thomas Litangen, og legger til at det blir musikalske innslag fra lokale artister, trylleshow med Dr. Ess, rockeringdans, samt mat og drikke.

Ekstrem pågang

Videre forteller festivalsjefen at pågangen også har vært ekstrem etter at billettene ble utsolgt i desember.

– Vi ser på Facebook hvor mange som vil ha billetter, og flere har tatt kontakt fra hele landet. Men tanken bak har hele tiden vært at dette skal være lite, intimt og eksklusivt, og derfor er det heller ikke aktuelt å legge ut flere billetter, sier Litangen.

Da de starta planleggingen ville de lage noe helt annet enn alle festivalalternativer som allerede finnes i Norge.

– Det er ikke mange som kan skryte av at de så artistene som kommer med bare 600 publikummere til stede. De er vant til å spille for langt flere, sier Litangen.

Høvelig i rute

Mandag 24. juli skal Sondre Lerche stå på scenen. Dagen etter er det Darling West, Fay Wildhagen og Marit Larsen som skal spille, mens det på onsdag er Sondre Justad, Bendik og Virkelig sin tur.

Litangen kan fortelle at de ligger høvelig i rute foran festivalen, og at de gleder seg til å ta imot artistene søndag kveld.

Denne uka er det de siste forberedelsene det jobbes med.

– Det administrative er vi ferdige med, og jobber denne uka med det mest synlige arbeidet. Nå bygger vi fem utebarer for mat og drikke, samt snekrer litt og prøver å gjøre det kult er ute. Scenen skal vi rigge på søndag, Det vi kan ha kontroll på har vi kontroll på, sier Litangen, som håper at været er på deres side.

– Det ser lovende ut, og hvis det holder seg kommer dette til å bli helt magisk. Vi håper at folk kommer med godt humør, og vi gleder oss til å ta imot folk fra hele landet til Henningsvær.