Maria sørger for at kollegene svetter på fritiden

Trening er viktig: Maria Fouad (mørk drakt) viser kolleger i Lofoten Matpark øvelser. Fouad er prosjektleder for Forum for Natur og Friluftsliv i Nordland, og har kontor i matparken på Leknes. FOTO: privat

Trening er viktig: Maria Fouad (mørk drakt) viser kolleger i Lofoten Matpark øvelser. Fouad er prosjektleder for Forum for Natur og Friluftsliv i Nordland, og har kontor i matparken på Leknes. FOTO: privat

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Maria Fouad er prosjektleder for Forum for Natur og friluftsliv i Nordland, og har kontor i Lofoten Matpark i Storeideøya på Leknes.

Etter nyttår har hun tatt med seg kolleger til trening en dag i uken på Trivsel på Leknes.

– Alle her sitter stort sett på kontoret. Jeg utfordret dem til å bruke en ettermiddag i uken til organisert trening, forteller Fouad.

– Dette er et godt tiltak. Vi er 23 i Lofoten matpark som har gått inn på et opplegg for å styrke arbeidsmiljøet og få en god folkehelse. Det er lettere å delta når vi er flere som drar hverandre med, sier Gustav A. Karlsen i Norsk Landbruksrådgivning Lofoten, en av bedriftene i Lofoten Matpark.

Les også: Forbrukerrådet: – Ikke velg det første og beste treningssenteret

– Bruk naturen

Maria Fouad skal stimulere og motivere lofotinger til å bevege seg mer, og bruke de mange muligheter som Lofot-naturen gir. Maria er utdannet ergoterapeut og personlig trener, og driver blant annet to treningsgrupper med over 20 kvinner som deltakere.

Hun er dessuten prosjektkoordinator for «Tur- og Treningskompis», et annet tiltak som skal stimulere til økt fysisk aktivitet.

– Lofoten har en natur som kan brukes mye mer.

Hvordan står det til med folkehelsen i Lofoten?

– Jeg merker meg at sykefraværet er høyt i noen yrker, eksempelvis omsorgsyrker. Det skyldes ofte nakke- og ryggplager. Trening kan bidra til å redusere fraværet. Svømming, turgåing i kupert terreng, dansing og annen fysisk aktivitet er viktig. Å ligge på sofaen er en trussel mot helsen, sier Maria Fouad.

Les også: Ordføreren synes en god økt på spinning-sykkelen er den perfekte starten på dagen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken