Team Insula skal løpe 12 kilometer sammen, på individuell tid.

– Dette er ment som et trivselstiltak for de ansatte. For sosialisering, og å legge til rette for trening i jobbsammenheng, forteller Thelma Kristin Johnsrud, HR-rådgiver i Insula AS.

– Godt initiativ

Karin Schön, HMS-ansvarlig i selskapet, skal være med å løpe.

– Det er klart jeg hiver meg med. Det er artig å kombinere jobb og trening. Jeg er ingen langdistanseløper, men dette er god motivasjon for å komme i gang med å trene, sier hun.

Schön synes Insula har kommet med et godt initiativ.

– Det er hyggelig med ulike arrangement. Dette treffer kanskje ikke alle, men det går jo an å være med å heie, mener hun.

Mulig å gjennomføre

Deltakerne har fire timer på å løpe 12 kilometer. Løypa tar deltakerne 500 meter over havet.

– Et løp i Lofoten er jo eksotisk for alle, men det kan også bli en interessant vri med disse høydemeterne. Vi har alle ulike utgangspunkt, det er ikke alle av oss som har løpt ei mil før. Det skal likevel være mulig for alle å gjennomføre på fire timer, tror Johnsrud.

– På fire timer skal jeg klare å komme i mål. Det er ambisjonen min. Jeg har ikke noe mål om å løpe på en spesiell tid, sier Schön.

HR-rådgiveren vil motivere til trening både på og utenfor jobb. Det er nå seks personer som sier de vil løpe med Team Insula.

– Vi har gått bredt ut for å fange som mange som mulig. Tilbakemeldingen var god, men det er nok noe annet å faktisk melde seg på. Det er flere distanser å løpe, men vi tenkte at 12 kilometer var det som var mest oppnåelig for de fleste, sier hun.

Intern konkurranse

For å motivere laget har de også gående en intern konkurranse.

– Det blir premiering for den beste tida på laget. Kanskje det kan motivere litt på innspurten på treningen, sier Johnsrud.

Johnsrud håper at flere fra jobben vil heie fra sidelinjen.

– Å være med på ultra-trial som et lag er noe jeg absolutt anbefaler andre bedrifter å gjøre. Tilbakemeldingen hos oss viser at det faller i smak. Det viser også at vi tar initiativ til trivselstiltak.