Trist lesing i Lofotposten

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Sto opp i dag og kunne lese på Lofotposten at vi blir fri for gatelys på Eggum. Jeg følte med en gang at kommunen gjør stor forskjell på folk, tenkte at de som styrer i kommunen burde tenke på strofen «det skal bo folk i husan».

For meg føles det sånn nå at kommunen skal avbefolke Eggum og de andre små tettstedene enda vi har hatt vekst og veldig positive trender med barnefamilier og tilflytting.

Vet også at flere barnefamilier har interesse for å flytte til Eggum, men i den siste tiden har det kommet flere ting inn i bildet som gjør at disse personene ikke flytter til plassen vår. Den største tingen er at husene blir solgt til airbnb og at takstene på husene har hoppet til himmels.

Og nå kom dette med gatelysene.

Forstår godt at folk heller vil bo nede på bygda der kommunen ordner for folk.

Kommunen sier de skal betale og vedlikeholde gatelysene som er på kommunal vei og vi som bor på fylkesvei må svi og betale selv. Vi betaler inntekts skatt og eiendomsskatt til kommunen, så jeg mener vi må komme på samme nivå som de som holder til i kommunalt område.

Har vært ute noen kvelder og gått nå. Er enda ikke blitt helt mørkt om kveldene, men uansett om man har refleks så føler jeg meg ikke helt sikker.

Og hvordan blir det i desember når noe av det mest positive vi har på Eggum, nemlig barna, skal ut og leke eller besøke venner. Vet ikke hva folk og de som styrer mener om trafikksikkerhet med barn på totalt mørklagt vei på dagtid, men jeg vet hva jeg mener.

Det ender med at foreldre må følge eller kjøre bra store barn til naboer og venner på grunn av at det ikke er trafikksikkert å ha barn ute på dagtid i den verste mørketida. Jeg mener at våre barn har like krav på samme sikkerhet som barn som bor på Leknes eller Gravdal.

Vi som bor i utkantene av Vestvågøy kommune regnet med at vi skulle få se masse positivitet i bygda når vi stemte fram Senterpartiet ved siste valg, men med dette ser vi at det går mot verre enn verst for de små plassene som har fylkesvei.


Vennlig hilsen en over gjennomsnettet oppgjedd Eggumsværing.

Ronny Steve Johansen

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags