Nye luftambulanser på vei

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Luftanbulansetjenesten går til anskaffelse av nye fly i 2019. Alle de sju basene får nye fly. Dagens fly er av typen Beechcraft King Air 250, og de ti år gamle flyene har årlig flytt nærmere 9.000 pasienter til og fra norske sykehus. De nye flyene er kjappere og har mer avansert utstyr, blant annet nytt navigasjons- og innflygingsutstyr.

– Vi har stort fokus på sikkerhet i tjenesten i dag og med dette utstyret om bord blir den enda bedre, sier administrerende direktør i Luftambulansetjenesten HF, Øyvind Juell i ei pressemelding.

I tillegg til de nye flyene, blir det kjøpt inn et jetfly som er større og passer til de anledningene hvor plasskrevende utstyr og mer helsepersonell enn normalt skal være med på turen. Det kan dreie seg om situasjoner med barn i kuvøse eller pasienter som må holdes kunstig i live.

- Rekkevidde og fart betyr også at vi kan fly pasienter fra Svalbard direkte til sykehus i hele Norge ved spesielle hendelser, sier medisinsk rådgiver i Luftambulansetjenesten HF, Pål Madsen i pressemeldinga.

Universitetssykehuset i Tromsø ser også nytten av å ha tilgang på et slikt jetfly stasjonert i Tromsø, men ettersom HelseNord ifølge pressemeldinga allerede står for to tredjedeler av kostnaden for hele ambulanseflytjenesten, vil dette bli for dyrt.

Driften av ambulanseflyene vil koste 500 millioner kroner årlig fra 2019.

Artikkeltags