For to-tre uker siden mottok biskop Olav Øygard i Nord-Hålogaland bispedømme et brev helt utenom det vanlige. Det skriver Nordlys.no

En angrende synder sendte brev til biskopen for å gjøre opp for en 47 år gammel synd. Dette skriver den anonyme avsenderen til biskopen:

«For ca 47 år siden gjorde jeg noe som har vært i mine tanker med jevne mellomrom, og ikke minst i den senere tid og som jeg har angret på. Bodde på hybel i Tromsø den gangen og hva jeg gjorde med «utbyttet» husker jeg ikke.

Fra en beruset eldre mann som hadde sluknet så stjal jeg 100 kr fra hans lommebok. Jeg var 14-15 år den gangen. Ikke for at det var en unnskyldning pga min unge alder, men jeg ønsker å gjøre noe med det i dag. Jeg vet ikke hvem han var, så derfor vet jeg ikke noe om hans familie hvor jeg kan be om unnskyldning.

Derfor søker jeg bistand hos deg. Jeg vet ikke hva dette vil utgjøre i kr og øre i dag, men noe mer vil dette utgjøre i dag. Jeg vedlegger 4000 kr som jeg håper at du vil videreformidle. For eksempel til Kirkens bymisjon eller en annen forening som kan bruke dette til mat eller lignende til trengende i Tromsø.

Jeg har hatt gleden av å hilse på deg noen ganger og har den tro at du vil gjøre dette for meg.

Med ønske om en riktig god jul til deg og din familie!

Med vennlig hilsen

En angrende synder som ønsker å få dette ut av minnet.»

- Veldig rørt

- Jeg ble først og fremst veldig rørt da jeg leste brevet, sier biskop Olav Øygard til Nordlys.

- Det er to sider med dette: Det ene er å be til Gud om tilgivelse. Det andre er å gjøre opp for seg. Jeg håper vedkommende får fred nå, sier biskopen til Nordlys.no.

- Får vedkommende tilgivelse?

- Det er Herren som gir tilgivelse, men det håper jeg han eller hun får.

- Kommer vel med

I brevet, som ble sendt til biskopens privatadresse i Tromsø, lå det 4.000 kroner i kontanter. Disse overleverte biskopen til Kirkens bymisjon i Tromsø fredag ettermiddag.

- Jeg er overbevist om at pengene kommer vel med. Kirkens bymisjon har bruk for penger hele tiden, og ikke minst nå i jula. Jeg opplevde at de også ble sterkt berørt av brevet.

Brevet var skrevet på data, mens biskopens navn og adresse på konvolutten var skrevet for hånd.

- Jeg aner ikke hvem dette er. Om det er mann eller kvinne, sier biskopen.