Lanserer unikt utdanningstilbud i Tromsø: - Tror at «gamere» vil søke

FOR «GAMERE»: Til høsten lansereres et årskurs i spillutvikling i Tromsø. Fra venstre: David Söderström, leder ved spillutviklingsprogrammet ved Stockholms universitet, Lars Utstøl, daglig leder i Studiesenteret.no og Martin Adolfsson, fagveileder for årskurset.

FOR «GAMERE»: Til høsten lansereres et årskurs i spillutvikling i Tromsø. Fra venstre: David Söderström, leder ved spillutviklingsprogrammet ved Stockholms universitet, Lars Utstøl, daglig leder i Studiesenteret.no og Martin Adolfsson, fagveileder for årskurset. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I samarbeid med Stockholms universitet, tilbys det fra høsten av årskurs i spillutvikling i Tromsø.

DEL

- Det er et helt nytt tilbud, sier Lars Utstøl.

Han er daglig leder for Studiesenteret.no, et nasjonalt utdanningsnettverk som samarbeider med en rekke universiteter og høyskoler.

Nå lanserer de et nytt, unikt samarbeid - denne gangen med Stockholms universitet: Fra 1. september tilbyr de årskurs i spillutvikling, lokalisert til gründerhuset Flow i Tromsø.

- Vi har jobbet sammen med Flow-miljøet, men også bedrifter ellers i Tromsø, i ett år nå for se hvordan vi kan utvikle kompetanse til næringen. Det er en næring som vokser, spesielt i Tromsø. Det henger sammen med den generelle utviklingen i samfunnet, som går mot stadig økt digitalisering, sier Utstøl.

Håp om bachelorgrad

Han omtaler spillbransjen som en vekstbransje, samtidig som det er sparsomt med norske studietilbud innenfor feltet.

- I for eksempel Sverige er det en stor, stor bransje. Det vi ser i Norge er at det er veldig mange som har interessen, lidenskapen og kunnskapen, men som mangler et faglig tilbud, sier Utstøl.

I første omgang dreier det seg altså om et årskurs. Her lærere studentene om 3D-modellering, programmering, design, lydbilde også videre. Håpet er at prosjektet med tiden skal utvikle seg til en bachelorgrad.

- Dette er en type kompetanse som kan brukes i veldig mange sammenhenger - fra app- og spillutvikling til webutvikling og digitalisering av tjenester. Studentene får en plattform også mot en rekke andre bransjer, sier Utstøl.

«Gamet hele livet»

Søknadsfristen på det nye studiet er 1. august, men allerede har de merket stor interesse.

- Det har vært fantastisk respons. Norge har utrolig mange i den generasjonen som kommer nå, som har «gamet» hele livet. Vi tror at «gamere» vil søke. De har en kompetanse som er unik, men som kanskje ikke blir godt nok ivaretatt og verdsatt. Vi håper at dette skal gi kred til alle som jobber og har interesse innenfor feltet, sier Utstøl.

Rent fysisk vil det være daglig samlinger på Flow i Tromsø, men mye av undervisningen foregår over nettet - med fagfolk fra Stockholm.

- Fagstoff og forelesere - alt dette er fra Stockholm. Samtidig er dette et praktisk studie og vi tenker en sterk praksisforankring i bedriftene i Tromsø, for eksempel ved at studentene får prosjekter som de kan være med å utvikle. Dette for at studentene skal få et nært forhold til bedriftene og bedriftene får et nært forhold til studenter og universitetet. På den måten kan utvikles et godt kompetansemiljø over tid.

Artikkeltags