- I forbindelse med at João Pedro Vale og Nuno Alexandre Ferreira deltok i Lofoten internasjonale kunstfestival (LIAF) 2019 bodde de tre måneder i Skrova i Lofoten våren 2019. Oppholdet var en del av LIAF-biennalens mange organiserte gjestekunstneropphold ulike steder i Lofoten for norske og utenlandske kunstnere. I Skrova møtte de unge tungeskjærere, skriver LIAF i en pressemelding.

At barn skjærer torsketunger i Lofoten er kjent for mange, men dette er første gang tungeskjæring har fått oppmerksomhet i internasjonal samtidskunst.

- Utstillingens tittel er Trava-Línguas (Tongue Twisters på engelsk). Den åpnet 16. november ved Museu Marítimo de Ílhavo, i byen Ílhavo, og vises fram til 1. mars 2020. Utstillingen består blant annet av 34 skulpturer inspirert av tungeskjærernes kasser ledsaget av 34 tekster. En publikasjon laget til utstillingen viser tegninger som skoleelever i Skrova og Henningsvær laget til kunstnerne våren 2019, for å forklare tungeskjæringa, opplyser festivalen.

João Pedro Vale og Nuno Alexandre Ferreira bor og arbeider i Lisboa. Deres kunstneriske interesse rundt migrasjon var utgangspunktet for prosjektet under LIAF. Prosjektet Semiotics of the Cod tok for seg forbindelser mellom Norge og Portugal knyttet til torsk, samt hvordan fiskeriene har vært knyttet til kultur, identitet, økonomi og nasjonsbygging. Kunstnerne har holdt separatutstillinger og deltatt i gruppeutstillinger ved en rekke museer og gallerier i Europa, Nord- og Sør-Amerika.