Nesten en million til toaletter og søppel

Vestvågøy kommune er bevilget 935 000 kroner til oppgradering av toaletter og søppelhåndtering for turister på Haukland og Unstad.

DEL

De 935 000 kronene er bevilget fra Fylkesrådet. Kommunen og fylkeskommunen vil sammen bruke nesten 1,9 millioner kroner på prosjektet. Det melder Nordland fylkeskommune.

Målet med prosjektet er å få tilstrekkelig kapasitet på toalett- og søppelanlegg, innen turistsesongen starter i andre halvdel av juni.

– Når nødvendig infrastruktur er såpass mangelfull vil det medføre at området påføres stor slitasje, og forringe opplevelsen som dette unike området kan by på for tilreisende gjennom alle årstidene. Det er også urimelig at vertskommune og lokalbefolkning skal ta den største belastningen ved bruken av et fellesgode av nasjonal betydning, som Lofoten er blitt. Derfor er det viktig at fylkeskommunen nå bidrar til å få på plass grunnleggende infrastruktur på Haukland og Unstad, sier fylkesråd for næring Ingelin Noresjø (KrF), i en pressemelding.

Fornøyd

Remi Solberg, ordfører i Vestvågøy kommune, er fornøyd med pengene. Han mener inntektssystemet for kommunene ikke er tilpasset utfordringer med den økende turismen i Lofoten.

– Det bidrar til å få i gang gode tiltak raskt, slik at vi kan tilby våre gjester gode sanitærforhold. Det er ikke å legge skjul på at også lokalbefolkningen har opplevd situasjonen siste årene som belastende; det er lite hyggelig å stadig finne søppel og avføring i egne lokalmiljø og turområder. Nå kan vi iverksette gode tiltak for å motvirke disse utfordringene, sier Solberg, i pressemeldingen.

Dette vil de gjennomføre:

  • Oppgradering av sanitæranlegg på Haukland, herunder utvidelse av septik-kapasitet.
  • Etablere anlegg for drikkevann fra brønn og framføring til servicebygg på Haukland
  • Oppgradering av anlegg for søppelhåndtering ved innkjøp og nedgraving av søppelbrønner.
  • Oppgradering av toalettanlegg på Unstad ved innkjøp og nedgraving av tilleggstank septik.

Artikkeltags