Hans padlet fra Tysfjord til Luleå

LANG FERD: Her er ruten til Hans Skutberg. Fra Bognes i Tysfjord til Luleå i Nord-Sverige. Totalt 49 mil, hvorav seks måtte gås til fots med kajakken på ryggen. Foto: Skutberg.se/privat.

LANG FERD: Her er ruten til Hans Skutberg. Fra Bognes i Tysfjord til Luleå i Nord-Sverige. Totalt 49 mil, hvorav seks måtte gås til fots med kajakken på ryggen. Foto: Skutberg.se/privat.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Denne turen er det neppe noen som har gjørt før han.

DEL

Fredag ankom Hans Skutberg Luleå via vannveien. Det er det mange som har gjort før han. Men ikke veldig mange har da gjort det ved å padle. Ei heller etter å ha lagt 49 mil bak seg. Og kanskje har absolutt ingen tidligere padlet fra Bognes i Tysfjord til Luleå i Nord-Sverige.

Det skriver Fremover.

Den svenske padleren fra Täby startet på Bognes 15. juli og brukte altså om lag to uker på bragden.

Eksamensprosjekt

Han er elev på Adventure Academy, ei skole som har som formål å forberede elevene sine til ekspedisjoner. Hvert år får 20 personer muligheten til å ta denne utdanningen, hvor målet er å gjennomføre sitt drømmeeventyr.

Hans Skutberg kalte det 49 mils lange eksamensprosjektet «Skutberg Sea2Sea», da han nettopp startet i Norskehavet og endte opp i Bottenviken.

Det bar inn til Hellemobotn, før han måtte bære den sammenleggbare kanoen videre. Da han kom til den store innsjøen Akkajaure i Sverige ble det meget enklere, da han kunne følge flere innsjøer og vassdrag ned sørøst mot Luleå.

Mange padletak

Totalt ble han likevel nødt til å bære den 40 kilos tunge forpakningen i seks mil.

– Jeg regnet på at det var 3.800 padletak per time. Og så ble det cirka 120 timer padling. Så, det har blitt noen padletak, sier Skutberg til Sveriges Television (SVT) som først omtalte saken. 

Regnestykket han presenterer tilsvarer totalt 456.000 padletak på ferden.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken