Denne sommeren skal rekordmange norske og utenlandske turister feriere i Norge, ifølge utenlandske turoperatører og norske reiselivsrepresentanter.

Hele 61 prosent tror at årets sommersesong blir bedre enn 2016. Med andre ord ser vi fram imot en fjerde knallsommer på rad.

– Stort mer kan man ikke ønske seg som reiselivsminister, sier Monica Mæland (H).

133 representanter fra utenlandske turoperatører og norsk reiseliv deltok i Innovasjon Norges Turistbarometer, som ser på forventet trafikk til og i Norge i løpet av sommermånedene. Hele 61 prosent mener at sommeren blir mye bedre eller bedre enn rekordåret 2016, mens 28 prosent tror den blir nokså lik som i fjor. Kun 11 prosent tror på nedgang.

– Sommeren er spesielt viktig for reiselivsnæringen. Da er det høysesong både når det gjelder omsetning og antall overnattinger. Jeg håper de positive tallene slår ut i lønnsomme bedrifter og solide arbeidsplasser, sier næringsminister Monica Mæland.

Undersøkelsen blir underbygget av 15 prosent økning i bestilte flybilletter til Norge mellom mai og august sammenlignet med fjoråret.

– Optimismen råder i de fleste markedene, og det er særlig gledelig at viktige volummarkeder som Tyskland og Nederland tror på god vekst, sier reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Bente Holm. (ANB-NTB)