Reiselivet tror på ny knallsommer

Her fra et av Lofotens mest kjente fiskevær og reisemål, Nusfjord.

Her fra et av Lofotens mest kjente fiskevær og reisemål, Nusfjord.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Rekordmange norske og utenlandske turister skal feriere i Norge.

DEL

Denne sommeren skal rekordmange norske og utenlandske turister feriere i Norge, ifølge utenlandske turoperatører og norske reiselivsrepresentanter.

Hele 61 prosent tror at årets sommersesong blir bedre enn 2016. Med andre ord ser vi fram imot en fjerde knallsommer på rad.

– Stort mer kan man ikke ønske seg som reiselivsminister, sier Monica Mæland (H).

133 representanter fra utenlandske turoperatører og norsk reiseliv deltok i Innovasjon Norges Turistbarometer, som ser på forventet trafikk til og i Norge i løpet av sommermånedene. Hele 61 prosent mener at sommeren blir mye bedre eller bedre enn rekordåret 2016, mens 28 prosent tror den blir nokså lik som i fjor. Kun 11 prosent tror på nedgang.

– Sommeren er spesielt viktig for reiselivsnæringen. Da er det høysesong både når det gjelder omsetning og antall overnattinger. Jeg håper de positive tallene slår ut i lønnsomme bedrifter og solide arbeidsplasser, sier næringsminister Monica Mæland.

Undersøkelsen blir underbygget av 15 prosent økning i bestilte flybilletter til Norge mellom mai og august sammenlignet med fjoråret.

– Optimismen råder i de fleste markedene, og det er særlig gledelig at viktige volummarkeder som Tyskland og Nederland tror på god vekst, sier reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Bente Holm. (ANB-NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken