Ben (26) etterlyste sekken sin med pass, penger og togbillett - nå er den funnet

Håpefull: Ben fra New Zealand håper at de han fikk haik med kan ta kontakt med ham.

Håpefull: Ben fra New Zealand håper at de han fikk haik med kan ta kontakt med ham. Foto:

Ben glemte sekken sin i en blå Volkswagen Golf. Nå har han kommet i kontakt med kvinnen som har sekken hans.

DEL

Søndag ettermiddag fikk Ben Fitzgerald (26) haik med to damer fra Lofoten Bobilcamp til Rørvikstranda. I bilen klarte han å legge igjen en svart ryggsekk. Ben kommer fra New Zealand og har bare vært i Lofoten noen få dager.

- Jeg håper at jeg får tilbake sekken min, men det er jo ingen garanti for det, sa Ben til Lofotposten mandag formiddag.

Pass og penger

I den gjenglemte sekken ligger det ei pengebok, passet til Ben, en Eurorail-billett, et headset og noe andre småting. Ben forteller at han ikke vet om de som plukket ham opp er lokale eller ikke.

- De spurte om jeg skulle til Svolvær, så jeg tenkte at de kanskje der. I tillegg virket det som om de hadde litt lokalkunnskaper. Men de hadde også noe bagasje, så det er vanskelig å si om de kommer her i fra eller ikke, sier han.

Tjueseksåringen forteller at han har prøvd å oppspore damene, men uten hell.

- Jeg har skrevet på alle Facebook-grupper som har Svolvær i navnet. Det var noen som tagget ei dame i den ene posten. Hun som ble tagget lignet veldig på den ene kvinnen som plukket meg opp, men det var ikke henne dessverre.

Mandag morgen var Ben innom Svolvær politistasjon for å høre om sekken var blitt levert inn. Det var den ikke.

Hyggelige folk

- De som plukket meg opp var veldig hyggelige. Jeg tror at de ville levert inn sekken til politiet. Men det er vanskelig å vite, da det ikke er sikkert de kommer her i fra. Jeg tror damene kan være i 50 - 60-årene. Den ene kvinnen har brunt hår, den andre grått.

Rundt et døgn etter at Ben mistet sekken sin, så har han kommet i kontakt med kvinnen som kjørte bilen.

- Det er egentlig veldig tilfeldig hvordan jeg fant kvinnen som har sekken min, skriver Ben i en mail til Lofotposten. Han forteller at han gikk til banken for å ordne med en pengeoverføring.

- Resepsjonisten i banken ringte en mann som jobber for Volkswagen. Tilfeldigvis var det mammaen til denne mannen som kjørte bilen. Hun hadde uheldigvis tatt med seg bagen til Fauske. Nå er jeg på tur dit for å hente den.

Ben er svært glad for å ha kommet i kontakt med kvinnen, og for all hjelp han har fått.

- Alle i Norge er utrolig hyggelige!

Artikkeltags