Anders og Nina skal drive turistinformasjonen: -Ikke overraskende siden vi var eneste søker

TURISTINFO: Anders Tangrand og Nina Beyer foran inngangen til kunstgalleriet som nå også blir turistinformasjon.

TURISTINFO: Anders Tangrand og Nina Beyer foran inngangen til kunstgalleriet som nå også blir turistinformasjon. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vestvågøy kommune har gitt Si. Lo AS på Leknes oppgaven med å drive turistinformasjonen på Leknes.

DEL

Fram til i fjor høst ble turistinformasjonen i Vestvågøy drevet av Vestvågøy kommune. De holdt til innerst i andre etasje på Meieriet.

I fjor høst stengte turistinformasjonen, og kommunen ba private aktører gi tilbud på drift av turistinformasjonen.

Etter innspill fra næringen ble det lagt som kriterier at turistinformasjonen skulle ligge på bakkenivå i Leknes sentrum. Det er også et krav om at turistinformasjonen skal være helårsåpen.

En søker

Næringssjef Sigve Olsen forteller at de fikk henvendelser fra fire interessenter, men det kom bare en formell søker.

– Det var kun Si. Lo AS som søkte. Vestvågøy kommune bestemt tirsdag at de skulle få oppdraget. Bedriften får et tilskudd på 330.000 kroner, og det er gledelig at vi nå har fått på plass en driver, sier Olsen.

Si. Lo AS ligger i første etasje i Meieriet og driver kunstgalleri. Olsen mener det er en perfekt beliggenhet.

– Inngangen blir gjennom døra i galleriet som ligger ut mot Storgata. Dermed kommer turistene rett inn til turistinformasjonen. Opprinnelig hadde vi satt som krav at turistinformasjonen skulle være i drift fra 1. april. Kommunen har brukt litt lengre tid enn først planlagt, så vi har satt 1. mai som startdato. Driverne har sagt at de vil komme i gang så fort som mulig, forteller Olsen.

Det er Anders Tangrand og Nina Beyer som eier og driver kunstgalleriet Si. LO AS som de åpent i fjor høst.

Mulig med sameksistens

Anders Tangrand er glad for at de fikk oppdraget.

– Det var gledelig, men siden vi var eneste søker så var det ikke spesielt overraskende. Ut fra de kriteriene som næringen hadde med at turistinformasjonen skulle ligge i sentrum og på bakkenivå så skjønte vi at vi hadde gode muligheter, sier Anders.

– Hvorfor valgte dere å søke?

– Vi tok en runde og fant ut at det var mulig med en sameksistens mellom det å drive galleriet og turistinformasjon. Vi håper at de turistene som kommer innom, også kan finne noe å handle hos oss, mener Anders.

– Vil dere trenge større plass?

– Nei. Vi har nok plass slik det er i dag. Vi har sammen med kommunen funnet en løsning som vi mener vil fungere. Vi ominnreder lokalet slik at det er turistinformasjonen som vil møte de som kommer innom, sier Anders Tangrand.

Han forteller at de vil trenge flere ansatte.

– Det er klart med en helårsåpen turistinformasjon så trenger vi flere ansatte. Vi er nå i gang med å rekruttere folk, og vi har god tro på å finne de rette folkene med den rette kompetansen, sier Anders Tangrand i Si. Lo AS.


Artikkeltags