Gradestokken viste nærmere 30 grader onsdag. Det stoppet ikke ivrige barn og unge i Lekneshallen, som brukte timene onsdag formiddag på turning.

Se bildeserie nederst i saken!

- Det er veldig gøy å være her! Vi får både lære nye ting, og øve på det vi allerede kan, sier Emil Andreas Høgmo (10).

- Så er det veldig morsomt å være sammen med venner, legger 11 år gamle Mathea Grav til.

Deltakerne på turnskolen erkjenner at det kan være slitsomt å turne inne i sommervarmen.

Slitsomt, men gøy

- Det er nesten et mareritt! Det kan bli veldig slitsomt når det er så varmt. Men, samtidig er det så gøy å holde på med turn, så man glemmer litt av det, sier Alexandra Larsen (12).

10 år gamle Samanta Santa Ausia forteller at i dag har de øvd på både "Araber", "Flipflop" og diverse saltoer.

I dag har de med seg kursleder i Norges Gymnastikk- og Turnforbund, Niclas Lundmark, som instruktør.

- Han er veldig flink, og kanskje ikke like streng som vi er vant med. Han er veldig flink til å få oss til å forstå hvorfor vi skal gjøre som vi gjør, under øvelsene, sier Sofie Anna Dorthe Karlsen (11).

Lang erfaring som instruktør og kursleder

Lundmark har vært turninstruktør i 20 år, hvorav 15 av de 20 årene har vært som kursleder i turnforbundet.

- Det er veldig flott å være her. Vi har som et konsept i turnforbundet om at klubbene kan få støtte til at en av kurslederne kommer, og har treningssamling. Disse utøverne er kjempeflotte å jobbe med. Jeg har vært både i Kabelvåg og på Ballstad ved flere anledninger, på kurs. Mange av disse har da vært med meg når jeg har hatt kurs, som gymnaster. Jeg ser at de utvikler seg for hvert år jeg er her oppe, så det gjøres mye rett her, sier Lundmark.

Målet med turnskolen er ikke bare at deltakerne skal videreutvikle seg innenfor idrettsgrenen.

- Målet er å gi både trenerne og utøverne inspirasjon. Det som er spesielt viktig for meg er at trenerne får inspirasjon som de kan ta med seg videre. Det hjelper ikke at jeg er her og lærer gymnastene nye ting, hvis ikke trenerne deres har noe å ta med seg videre i turnhverdagen. Så er det veldig fint for utøverne at de får turnet når det er sommer, forklarer Lundmark.

Turnaktiviteten i Lofoten går én vei

Lundmark benytter videre anledningen til å skryte av oppslutningen når det kommer til turn i Lofoten.

- Oppslutningen for turn er veldig bra. Jeg har veldig mange kurs i Nordland generelt, og når jeg er i Lofoten så er oppslutningen veldig høy. Det kommer langt flere mennesker på kursene enn det egentlig er plass til. Så ser man for eksempel i Kabelvåg, hvor det er bygd en kjempeflott hall. Etter hvert skal vel Ballstad overta den gamle hallen på Gravdal, noe som blir en helt ny verden for dem. Turnaktiviteten i Lofoten går bare én vei, og det er oppover, sier turninstruktøren.

Lisa Arctander i Ballstad Gym og Turn er veldig fornøyd med å ha Lundmark til stede.

- Utøverne får stort utbytte av turnskolen. De får en mestringsfølelse når de klarer bestemte øvelser, og Niclas er en mester på å gi tilbakemeldinger på teknikken. Så får vi som trenere litt andre impulser i måten vi lærer videre på. Men, det beste er at vi klarer å gi en annen mulighet, og et annet tilbud til barn og unge. Det er helt gratis å melde seg på turnskolen, forklarer Arctander.

Samtidig tror hun at været har litt av "skylden" for at ikke alle de påmeldte, møtte opp i Lekneshallen onsdag.

- Dette er vel den varmeste dagen vi har hatt i Lofoten i sommer. Vi regner med at flere vil komme torsdag, når det er meldt litt dårligere vær enn det som er tilfellet onsdag, avslutter Arctander.

Bildeserie

Turnskole Lekneshallen