Det var under en trening i turnhallen i Kabelvåg fredag kveld at en av trenerne falt ned fra turnringene, og skadet seg. Ambulanse, politi og et Sea King helikopter rykket ut.

-Han har det bra

Hovedtrener i Kabelvåg Turn, Elise Dahl-Hansen var til stede da ulykken skjedde.

– Treneren skulle vise noen øvelser i turnringene. Under øvelsen sviktet utstyret, og treneren falt ned på golvet. Treneren landet på skulderpartiet. Jeg tok meg straks av han, og fikk han stabilisert til ambulansepersonellet ankom. For treneren var det en utrolig vond opplevelse, og han hadde store smerter. Han fikk behandling av ambulansepersonellet før han ble flydd til Bodø. Jeg har snakket med han i dag, og han forteller at han har det bra, sier Elise Dahl-Hansen til Lofotposten lørdag formiddag.

Sykehuset i Bodø opplyser lørdag morgen at treneren har pådratt seg lettere skader.

Les også: Turnulykken i Kabelvåg: - Personen pådro seg lettere skader 

-Mange barn til stede

Elise Dahl-Hansen forteller at det var mange barn til stede i turnhallen når ulykken skjedde.

– De andre voksne tok seg straks av barna som var til stede. Det er en dramatisk, og tøff opplevelse å se at treneren blir skadet. De voksne samlet straks barna, og de fikk snakke ut om hendelsen. Det ser ut som de takler opplevelsen bra, men vi vil følge opp barna, sier Dahl-Hansen til Lofotposten lørdag formiddag.

Leder i Kabelvåg turn, Kjell Normann, var ikke til stede da ulykken skjedde.

– Jeg ble oppringt, og kjørte straks ned til hallen. Det var en svært traurig opplevelse å se at en av våre trenere hadde skadet seg, og hadde det svært vondt. Vi har aldri treninger uten det er minst en hovedtrener 1 til stede. De er opplært i hvordan en skal håndtere slike situasjoner. Etter min mening kunne vi ikke ha håndtert hendelsen så mye annerledes. Jeg vil også gi ros til ambulansepersonell, og personellet på Sea King`en som tok seg av treneren, sier Normann som har hatt en søvnløs natt.

– Det eneste jeg har tenkt på er hvordan det går med han. Jeg ble veldig lettet når jeg fikk opplyst at han kun hadde pådratt seg lettere skader, legger han til.

-Utstyret sviktet

Turnlederen er klar på at det var utstyret til turnringene som sviktet.

– Det er ingen tvil om at det var utstyret som sviktet. Utstyret i hallen er bare halvannet år gammelt, og det er fortvilende at noen skal bli skadet på grunn av at utstyret sviktet. Jeg tok straks kontakt med leverandøren, som har fått oversendt bilder. Leverandøren lovte at de straks skulle ta tak i dette, og vi skulle få en tilbakemelding i løpet av lørdag, sier Normann når Lofotposten snakker med han lørdag formiddag.

Normann sier at søndag vil styret i KIL turn ta en grundig evaluering av det som hendte.

– Vi skulle uansett ha et styremøte på søndag, men det er klart at det blir fredagens hendelse som blir hovedtema. Vi må se på om vi skal samle de som var i hallen for at de skal få prate ut om det som skjedde. I turngruppa har vi folk med kompetanse på dette, og vi blir å forhøre oss med de. Vi vil selvsagt også avgjøre hva vi gjøre videre med tanke på utstyret. Vi må ha en skikkelig avklaring fra leverandøren. For oss er det 100 prosent avgjørende å vite at det utstyret vi bruker er trygt å bruke, sier Normann.

– Vi blir selvsagt også å tilby treneren den hjelpen han måtte trenge, legger han til.

Operasjonsleder Tom Ove Hammer ved Nordland politidistrikt sier at politiet har opprettet undersøkelessak.

– Det er Svolvær politistasjon som vil undersøke saken videre for å prøve å finne ut hvorfor utstyret sviktet, sier Moen.