Det er deres første nasjonale konkurranse, og de er alle veldig spente på hvordan det kommer til å gå.

– Jeg tror det kommer til å bli veldig bra. Det er alltid spennende med konkurranser, sier Signe.

– Vi har aldri vært med på en nasjonal rekruttkonkurranse før, men gleder oss til det. Det blir nok mer spennende når det kommer folk fra hele landet, legger Vilde til.

Vil ha erfaring

Tirsdag var de i Vågar Idrettspark for å trene i fem timer og for å øve på «siste finish» før helga.

– Vi tror nok ikke vi kommer til å vinne, men så lenge vi strekker på føttene og smiler går det nok bra, smiler jentene.

Trener i KIL Turn, Elise Dahl-Hansen, forklarer at de drar til Tromsø for å få med seg erfaringer.

– Jeg forventer at de gjør så godt de klarer. Jentene har ingen erfaring med slike konkurranser fra før av, men jeg håper at vi tar med oss noen erfaringer når vi drar derfra, sier Dahl-Hansen, og legger til;

– Sørover i landet er nivået langt høyere, og det kommer mange turnere med langt mer erfaring. Men våre turnere har mye potensial, og kan nå det samme nivået en dag.

99 prosent klare

Ifølge Dahl-Hansen er det første gang at Kabelvåg IL Turn stiller med lag i nasjonal rekruttkonkurranse. Hun forteller at Signe, Benedikte, Mia og Vilde har forberedt seg godt foran helga.

– De trener 12 timer i uka til vanlig, og den siste tiden har det vært terping på øvelser, og repetisjon på det de kan godt fra før av, sier treneren.

Høstferien bruker de på nettopp dette, og begynner å føle seg klar foran helga hvor de skal konkurrere i hopp, skranke, bom og frittstående.

– Vi er litt nervøse, og veldig redde for å få jernteppe. Men vi gleder oss, og er 99 prosent klare for konkurranse, forteller Signe, Benedikte, Mia og Vilde.