Lodder stemninga for seniorturn: – Bevegelighet vil være i fokus

Nytt tilbud: Anne-Lene Nygård, Bjørn Tingvoll og Kjell Normann i KIL Turn vil starte opp et nytt turntilbud for seniorer.

Nytt tilbud: Anne-Lene Nygård, Bjørn Tingvoll og Kjell Normann i KIL Turn vil starte opp et nytt turntilbud for seniorer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kabelvåg IL Turn ønsker å gi et tilbud også til dem over 50 år. Nå vil de starte opp med seniorturn.

DEL

På spørsmål om hvorfor viser Kjell Normann til Norges Gymnastikk- og Turnforbund sine aktivitetstips, som sier at mangel på fysisk aktivitet framskynder aldringsprosessen.

I heftet for aktivitetstips står det at det finnes mye og god dokumentasjon som viser en klar tendens mellom fysisk aktivitet og god helse og funksjonsdyktighet. Mosjonsformer som krever bruk av flest mulig store muskelgrupper er viktig.

– Hallen står her, og vi vil gjerne gi et tilbud til så mange som mulig. Da tenkte vi hvorfor ikke starte et tilbud for seniorer, sier Normann, som er daglig leder i KIL-Turn.

Bjørn Tingvoll skal lede turngruppa for seniorer.

– Vi vet at mange går på tur og driver med andre idretter, men turn er helt klart noe av det beste man kan holde på med. Her får man brukt de store muskelgruppene, sier Tingvoll, og forklarer at bevegelighet vil være i fokus, samt styrke for hele kroppen.

Normann har selv passert 60 år, og er ikke i tvil om at han skal delta i turntimene.

– Klart jeg skal være med! Jeg bruker mellom 15 og 20 timer i uka på administrasjonsarbeid i KIL Turn. Det er på tide at jeg bruker en time i uka i hallen også, sier Normann og ler.

Både han og Tingvoll ber interesserte ta kontakt med KIL Turn, og ønsker alle velkommen til seniorturn i Vaagar Idrettspark i Kabelvåg.

Moro: Gjengen i KIL Turn kan love mye lek og moro - også for seniorene.

Moro: Gjengen i KIL Turn kan love mye lek og moro - også for seniorene. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags