Lærerik turnhelg for stamsundturnerne

FOKUS: Fullt fokus når en trener er viktig. Alle foto: Eirik Eidissen

FOKUS: Fullt fokus når en trener er viktig. Alle foto: Eirik Eidissen

– Vi har lært mye denne helga, smiler de unge Stamsund-turnerne Frida Olsen (11) og Linea Pedersen (9).

DEL

Mange nye triks og øvelser. Artig med nye instruktører. Det har i det hele tatt vært en kjempegøy helg, fortsetter jentene.

Veteran

Frida er nærmest for turnveteran å regne, på tross av sin unge alder.

- Jeg har drevet med turn i åtte-ni år, helt siden jeg var bitte liten. Det er artig å trene, og det er artig å være på turnstevner. I løpet av året skal vi til Myre på turnstevne. Og så er det veldig gøy at vi endelig fikk til denne treningshelgen, sier Frida.

- Ja, veldig gøy! Jeg er litt usikker på hvor lenge jeg har drevet med turn, kanskje fire år. I løpet av året får jeg sølvknappen, forteller Linea.

GØY: Frida Olsen (tv) og Linea Pedersen hadde det gøy og lærerikt på turntreningscamp.

GØY: Frida Olsen (tv) og Linea Pedersen hadde det gøy og lærerikt på turntreningscamp.

Liv og lyst

Da Lofotposten stakk innom gymsalen på Svarholt skole i Stamsund, gikk treningen med liv og lyst for mellompartiet; 3.-5.-klassingene.

Instruktørene Gjermund Haseth og Jesper Fevang fra Stavern instruerte, demonstrerte øvelsene, veiledet og ga ros. De unge, lærevillige turnerne var med på notene så det holdt.

Før vi ankom gymsalen hadde 1.-2.-klassingene vært i aksjon, etter at vi forlot arenaen dreide det seg om 6.-10.-klassingene.

MELLOMGRUPPA: Mellomgruppa, instruktørene og trenerne samlet på ett brett.

MELLOMGRUPPA: Mellomgruppa, instruktørene og trenerne samlet på ett brett.

Endelig

– Endelig ble treningscampen og trenerseminaret som vi har snakket om så lenge, en realitet. Rundt 40 turnere og ti trenere har i løpet av to og en halv dag fått et etterlengtet påfyll, sier Anja Trones Simonsen, leder i turngruppa i Stamsund IL.

– De profesjonelle turntrenerne har levert, og både vi trenerne og de mange turnerne våre har nå fått føle på kroppen hva det vi si, og hvor gøy det er, å ha en treningshelg, følger Mona Sveum på.

I turngruppa i Stamsund IL, som medregnet barnehagegruppa teller rundt 70 utøvere, håper og tror en at en slik treningshelg ikke skal bli en engangshendelse.

MELLOMGRUPPA: Mellomgruppa, instruktørene og trenerne samlet på ett brett.

MELLOMGRUPPA: Mellomgruppa, instruktørene og trenerne samlet på ett brett. Foto:

Lunsj

Etter treningsøkten dreide det seg om felles lunsj for deltakerne. Riktig kosthold og den sosiale biten er også viktig på en treningscamp.

– Du må huske å skrive at dette er veldig, veldig gøy og lærerikt! var den siste ytringen vi hørte, fra en ivrig turngutt, før vi forlot treningscampen.

Herved gjort.

At de mange turnerne i Stamsund trenger og fortjener en større treningsarena, er hevet over tvil. Det blir litt trangt i gymsalen på skolen for å kunne videreutvikle i hvert fall de eldste turnerne på en skikkelig måte.


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags