Turnhallen åpner for mange nye idretter

Turn: Basishallen i Vågar Idrettspark innebærer at turnledere ikke må slite seg ut på å rigge opp og ned utstyr, siden eksempelvis bøylehest (bildet) alltid vil stå fastmontert. Foto: Kjell Normann.

Turn: Basishallen i Vågar Idrettspark innebærer at turnledere ikke må slite seg ut på å rigge opp og ned utstyr, siden eksempelvis bøylehest (bildet) alltid vil stå fastmontert. Foto: Kjell Normann.

Artikkelen er over 5 år gammel

– Gevinsten med den kommende hallen i Kabelvåg er at utøvere fra en rekke idretter vil utvikle seg i den.

DEL

Det sier Børge Johansen til Lofotposten. Med Tromsø som base er han internasjonal herredommer i turn, trener og regionansvarlig.

– Jeg elsker all idrett, men vil hevde at vedtaket i Vågan kommunestyre tirsdag ettermiddag er beviset på at turn nå står for tur. Etter forholdsvis kort tid vil vi få se en kraftig opptur for turn i et langt større geografisk område enn Kabelvåg, sier han.

– Hvilke andre idretter vil score på basishallen?

– Mange toppidrettsutøvere innen alpint, hopp, fotball, svømming og friidrett ville jublet hvis de hadde tilgang til en slik hall. Da sier jeg også at den store bredden innen de nevnte idrettene – og kanskje noen flere – vil bruke en slik hall. Hvis ledere innen de enkelte idrettene får til godt samarbeid, vil vi hele veien få en vinn-vinn-situasjon, sier Børge Johansen.

Lisa Arctander, som startet med turn på Ballstad i 2002, jubler også over vedtaket.

– Kabelvåg blir vår hjemmebane, bare syv-åtte mil unna Ballstad. Tar vi med Skrova, Bøstad, Stamsund og Sørvågen, er vi cirka 800 i den lofotske turnfamilien, sier Lisa.

Hun gir all ære til KIL Turn som har stått løpet i kampen for å realisere hallen, samt at klubben alltid er en dyktig arrangør.

Det bukker og takker Kjell Normann for.

– Når hallen er ferdig, får vi landets kuleste idrettsanlegg, sier han, mens Cato Fredriksen som er hovedtrener i Narvik Turnforening trekker frem et annet perspektiv.

– I Nord-Norge blir Kabelvåg ei ledestjerne som forhåpentligvis politikerne legger merke til. Hammerfest skal bygge en mindre basishall, Bodø-politikerne viser tegn til forståelse og min hjemby det samme, og det skjer forhåpentligvis noe på Mo, i Mosjøen og på Melbu, sier Fredriksen.

– Hva betyr hallen spesifikt for Narvik?

– Hittil har vi dratt til Alvsbyn, Oulu og Rovaniemi på treningssamlinger. Fra neste år kan vi dra til Kabelvåg. Dette er et flott utgangspunkt for turn, som er basisidrett for all aktivitet, sier han.

Leder i KIL håndball, Veronica Nylund, er ikke noe mindre glad enn turnfolket.

– Vi har et aktivt og godt miljø for gutter og jenter mellom 8 og 16 år. Men vi hemmes av at dekket i Kong Øysteins hall ikke er bra. Dette har ført til at vi ikke får spille våre hjemmekamper hjemme i Kabelvåg. Eksempelvis innebærer det at vi spiller våre hjemmekamper mot Svolvær IL i Svolvær, sier Veronica Nylund.

– Er du fornøyd med tegningene for den nye hallen?

– Det er som kjent en hall som både skal betjene turn og håndball. Jo, jeg synes dekke og tribune ser bra ut. Vi får også muligheter til utstrakt kafesalg.

– Er det mange som sogner til håndball i Kabelvåg?

– Vi er syv ledere i styret. I tillegg kommer oppmenn og trenere. Den nye given vi alle får med nyhallen, kan kanskje føre til at flere melder seg for å ta i et tak. Vi har bruk for alle, sier hun.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken