– Åh, kor flott! Det var akkurat det vedtaket vi ønsket og jeg er så glad for at politikerne tok til fornuft

Desiree Skjerpen Høgmo er leder i Ballstad gym og turn

Desiree Skjerpen Høgmo er leder i Ballstad gym og turn Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Kommunestyret i Vestvågøy støttet ikke rådmannens forslag om at lokale lag og foreninger skulle betale for leie av gymsaler og klasserom til aktiviteter for de under 19 år.

DEL

Til tirsdagens kommunestyre hadde rådmann Kjell Idar Berg innstilt på at lokale lag og foreninger måtte betale 100 kroner per time for leie av gymsaler og klasserom.

Dette fikk leder Desirée Skjerpen Høgmo i Ballstad gym og turn til å reagere.

Hun skrev et leserbrev der hun pekte på bare for Ballstad gym og turn vil utgiftene våre øke med kr 1600,- pr. uke. Det vil si pr. år 51 200

Les også: «Dere holder på å ta drepen på de ildsjelene som i tillegg til full jobb løper på treninger, selger lodd, dasspapir, baker kaker, vasker drakter, står kafévakter, panter flasker»

Tirsdag var saken oppe til behandling i kommunestyret.

Arne Martin Finstad (Ap) fremmet et forslag på vegne av posisjonen som sa at lokale lag og foreninger skal ha gratis leie for ungdom opp til 19 år.

Dette ble enstemmig vedtatt.

Desirée Skjerpen Høgmo hadde ikke fulgt med på debatten og var veldig spent da Lofotposten ringte henne.

– Kor flott

Da vi fortalte at kommunestyret hadde hørt på henne kom det sukk fra idrettslederen.

– Åh, kor flott! Det var akkurat det vedtaket vi ønsket og jeg er så glad for at politikerne tok til fornuft. Jeg må innrømme at jeg har vært veldig spent, men fikk flere signaler etter leserinnlegget i Lofotposten om at politikerne ville gå imot forslaget. Dette er viktige signaler for alle som jobber frivillig for å skape tilbud i Vestvågøy, sier Skjerpen Høgmo som mener dette er en vinn-vin situasjon.

– Jeg tror også skolene er fornøyde. Vi har gjennom årene kjøpt mye utstyr som de har fått bruke. Det får de nå fortsette med. Nå er jeg bare glad, slår Desirée Skjerpen Høgmo fast.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken