For ett par år siden begynte Uttakleiv grendelag arbeidet med å lage en turløype som går fra Uttakleiv og til Haukland.

Ferdig skiltet

Nå er løypa ferdig skiltet.

-Løypa gra fra Uttakleiv og rundt Veggen til Haukland. Deretter videre følger vi gammelveien over fjellet og tilbake til Uttakleiv. Det er en relativt lettgått løypa. Vi har også skiltet mot Himmeltinden, men det er en mer krevende tur, sier Ståle Olsen som er leder i Uttakleiv grendelag.

-Du kan starte hvor du vil i løypa, legger han til.

Det er satt opp fire informasjonstavler.

Offisiell åpning

Han forteller at de har fått økonomisk støtte fra Gjensidigestiftelsen.

-Det har vært mye arbeid med skiltingen, men nå er alt på plass. Den offisielle åpningen skjer ved parkeringsplassen på Uttakleiv lørdag formiddag, sier Olsen.

Ny teknologi

Det er mye historie rundt denne løypa og grendelaget har tatt i bruk moderne teknologi for å gi turgåerne best mulig informasjon.

-På hvert skilt er det trykket en såkalt QR-kode. Ved å lese av denne koden ved hjelp av en mobiltelefon så får du alt av informasjon opp på skjermen. Du kan også gå inn på nettsiden å legge til relevant informasjon. Jeg tror vi er de første i Lofoten med denne form for informasjonstavler på en tursti og det er litt tøfft, sier Olsen.

Flott tur

Han håper mange tar turen på lørdag.

-Det hadde vært artig med mye folk som hadde vært med på åpningen og gått turen. Dettte er en flott tur i en nydelig natur og i tillegg får du en god dose lokalhistorie med på kjøpet, avslutter Ståle Olsen i Uttakleiv grendelag.