Gå til sidens hovedinnhold

Tusen hjertevarme gaver fra Lofoten til Murmansk

Kirka i Lofoten oppfordret i januar strikkere i Lofoten bidra med gaver til folk i Murmansk, og responsen lot ikke vente på seg.

Rett over nyttår, i ei kald koronatid, gikk diakonene i kirka i Lofoten ut med en oppfordring til glade strikkere i øyriket om å strikke lester, votter, luer mm som skal sendes til Murmansk via Frelsesarmeens arbeid der.

1060 strikkete produkter

Og responsen lot ikke vente på seg. Både i Moskenes, Flakstad, Vestvågøy og Vågan har folk latt seg inspirere.

– I ei tid da mange har vært mye hjemme, har strikkepinnene «fått kjørt seg» og når vi nå har fått samlet inn og talt opp, har vi mottatt imponerende 1060 enheter. Vi har mottatt votter, lester, luer og skjerf i alle størrelser og farger, og også noen gensere og babytepper. Tusen takk til dere alle som har bidratt i denne flotte strikkedugnaden. Dette er et godt eksempel på hvordan vi kan få til mye med godt samarbeid. Dette er «Nestekjærlighet på pinner», opplyser Kristin Lindberg, diakoniarbeider i Flakstad på vegne av diakonene i kirka i Lofoten

Hjertevarm takk

Planen var at Karstein Kristiansen, som jobber i Frelsesarmeen i Kirkenes, og som har sine røtter i Lofoten, skulle komme i vinter og hente, men på grunn av koronarestriksjonene har det ikke latt seg gjennomføre enda. Men han har sendt en hilsning.

– I Frelsesarmeen er vi utrolig imponert og glade for den utrolige jobben som flittige hender i Lofoten har utført gjennom vinteren. Jeg hadde gledet meg til å kjøre nedover og motta strikkevarene nå, men ettersom det ikke er mulig å ta «snarveien» gjennom Finland og Sverige og våre myndigheter ber oss om å utsette alle unødvendige reiser, har vi valgt å utsette dette til situasjonen bedrer seg. Murmansk regionen har hatt et stort smittetrykk og behovene for alle former for hjelp har økt gjennom det året som har gått. Mange har vært syke, også av våre folk. Frelsermenn i Murmansk har blitt utfordret av lokale sosiale myndigheter til å være med å bidra til de mest vanskeligstilte. I første omgang ble de bedt om å gi hjelp til 20 familier og en del eldre innbyggere, til sammen ca. 100 personer. Dette kommer i tillegg til ukentlige servering av varm suppe og andre former for hjelp til «gatefolk». Takket være økonomisk støtte fra mennesker i Norge har vi kunnet bidra også i dette arbeidet. Nå vi får på plass strikkevarene og får det over grensen, vil dette være til stor hjelp for de menneskene som sliter mest, skriver Kristiansen.

Kommentarer til denne saken