- Dette er adventskalender

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

-Ett nytt hull for hver dag og på julaften er veien slett!

DEL

Arne Nikolaisen på Tussan i Vestvågøy er frustrert over veistandarden på den kommunale grusveien. Likevel velger han å se humoristisk på den utfordrende veistrekningen.

- Dette er jo en vinn-vinn-situasjon. Det er en adventskalender som ikke fører til kjøpepress og den er rimelig for både entreprenør og kommunen, flirer Nikolaisen.

På facebook har han skrevet følgende:

"Ethvert firma med respekt for seg selv legger jo ut julekalender i disse dager. Her i Tussan har vi fått fra Holdahl Maskin & Transport AS. Det virker på den måten at hver dag blir det åpnet ei ny holla i veien.....og etter planen skal altså veien da være slett til julaften"

Etterlyser krafttak

Han sier veien var fin  å kjøre på for ei uke siden. Da var det snø i hullene.

- Men nå er den ille igjen, sier Nikolaisen som håper veihøvelen og noen solide lass  med grus ikke er langt unna.

Selv om det mest nærliggende kanskje var å sammenligne veien med en sveitserost, er det en annen ost Nikolaisen finner likhetstegn med:

- Når man høvler lenge på en brunost, blir den jo nedhøvla på midten. Sånn er det med veien også. Det nytter ikke høvle mer, den må bygges opp igjen, konstaterer Nikolaisen.

Selv får han dessverre ikke være hjemme og følge med på progresjonen i "kalenderen".

- Hvis jeg kommer meg gjennom hullene og til flyplassen om to dager, er jeg berga. Da blir jeg borte til over nyttår, ler Nikolaisen.

Utfordrende å vedlikeholde grusvei

Daglig leder i firmaet Holdahl Maskin og Transport, Levi Holdahl, er klar over at beboerne er frustrerte over veien.

- Men det er og blir en grusvei, og når det regner i månedsvis er det en vanskelig oppgave å vedlikeholde en slik vei. Vi har knapt hatt en dag med oppholdsvær i høst slik at vi kunne ha høvlet på et skikkelig vis. Når det er tele i marka, kan vi ikke høvle i det hele tatt, konstaterer Holdahl.

Ukentlig sjekker de tilstanden på veien, men det går knapt ei uke fra veien er høvlet til beboerne ringer og etterlyser ny runde.

Holdahl mener veien har et etterslep på mengde grus, men at det er opp til kommunen å beslutte om det skal brukes mer på Tussanveien.

Han har ikke noe i mot at det spøkes med veien han har ansvaret for.

- Nei, det er jo bra at publikum sier i fra. Det er jo for dem vi skal vedlikeholde veien, sier han.

Artikkeltags