For Ahmad Mousa ble søndagens TV-aksjon spesiell: – Det føles godt å kunne gi til mine egne

Hjelper egne: Ahmad Mousa (20) både ga penger og samlet inn penger til sine egne i Syria. – Det er godt å kunne hjelpe, sier han. Alle bilder: John-Arne Storhaug.

Hjelper egne: Ahmad Mousa (20) både ga penger og samlet inn penger til sine egne i Syria. – Det er godt å kunne hjelpe, sier han. Alle bilder: John-Arne Storhaug. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

20-åringen er fra Syria, landet som nok får den største andelen av pengene som blir samlet inn i Norge.

– Denne gangen er det Syria. Andre ganger er det øvrige land som har behov for hjelp. Og jeg stiller når jeg kan, sier Ahmad til Lofotposten.

Som gutt flyktet han i likhet med 4,8 millioner til andre land. Men 6,5 millioner er på flukt inne i landet. Søndag ettermiddag stilte han i en stor kontingent fra ViO-skolen i Svolvær. Fra Svolvær Mottak dukket også mange opp etter at de deltok i «velkomstfrokosten» på Svolvær skole lørdag.

Tredje gang: Frøya og Brage gikk for 3. gang.

Tredje gang: Frøya og Brage gikk for 3. gang.

Søskenparet Frøya (7) og Brage Tønnessen-Busch gjorde også sin jobb.

– Det er tredje gangen jeg går med bøsser. Jeg synes det er artig å se når de voksne gir penger. For det er mange fattige som trenger hjelp, sier 7-åringen mens broren nikker samtykkende.

Den nye frivillighetskoordinatoren i Svolvær Røde Kors, Christina Hedvig Lund hadde det travelt sammen med utrettelige Siri Bjerke og Marit Olsen.

– 57 meldte seg til innsats i Svolvær og 35 i Kabelvåg. Vi håper derfor på et flott resultat, sa de ut på sen ettermiddag.

Koordinerer: Christina Hedvig Lund (tv), Marit Olsen og Siri Bjerke hadde det travelt.

Koordinerer: Christina Hedvig Lund (tv), Marit Olsen og Siri Bjerke hadde det travelt.

Store nyheter, trafikkulykker og stengte veier - last ned nyhetsappen fra Lofotposten og få varsel på mobilen når noe skjer:

Pushvarsel Lofotposten for iphone/ipad

Pushvarsel Lofotposten for android

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken