Gå til sidens hovedinnhold

Høvdingen på Borg fikk besøk av Dag Otto og gjengen: – De er akkurat like som på tv!

Artikkelen er over 2 år gammel

Tirsdag kveld var «På tur med Dag Otto» på besøk i Lofoten. Sammen med Kristian Ødegård, og snowboarderne Helene Olafsen og Stian Sivertzen besøkte de Lofotr Vikingmuseum. Målet til Dag Otto og gjenget var å gå 1000 år tilbake i tid for å oppleve vikingetiden.

– Det var veldig artig. De er trivelige folk som er veldig profesjonelle. De er akkurat lik som du ser dem på TV, forteller høvdingen på Borg, Terje Bøe, som hadde ansvaret for å ta vare på og lære opp Dag Otto og de andre.

Innspillingen fant sted i mars, og Bøe forteller om hektiske dager.

– De var veldig heldige med været. Det var flotte forhold for alt de skulle gjøre her oppe, legger Bøe til.

I programmet tirsdag fikk vi se dem gå i lære hos Bøe. De lærte å seile på gamlemåten, kledde seg opp i fullt vikingutstyr, de kriget, ridde barbak og spilte viking-ishockey med selvlagde køller. Hovedmålet i programmet var å erobre «England» – en liten øy i havgapet mellom Ballstad og Stamsund.

– Kristian var veldig redd og bekymret. Han syntes dette var en dårlig ide, men Dag Otto var modig. Det var en veldig artig tur, forteller høvdingen.

Fikk dem opplevelsen av å gå 1000 år tilbake i tid?

– Ja. De var veldig gira på å gjøre dette skikkelig. De gikk i skinnklær, ridde hest og kriget. Det var tungt, men de er noen tøffe karer som ha gjort alt mulig rart. Jeg var aldri i tvil om at de kom til å få det til, men Kristian likte ikke å slåss, flirer Bøe.

Til TV2 uttaler Dag Otto at han er fornøyd med programmet og opplevelsen.

– Vi ble godt kjent med gjengen der oppe. Det var en artig opplevelse og en fascinerende verden å få innblikk i. De lever seg så inn i det, skryter han.

Kommentarer til denne saken