Gå til sidens hovedinnhold

Tydelig oppfordringen fra utleveringsstedene: - Hent pakkene så snart dere har fått hentemelding!

Artikkelen er over 1 år gammel

Det fylles nå opp med julegaver og andre pakker på Posten og Post Nords utleveringssteder i Lofoten.

- Vi har pakker i alle hyllene, på lageret, langs gulvene - ja overalt, ler postansvarlig Marit Olsen ved Coop Extra i Lofotsenteret på Leknes.

Butikken har både en avdeling for Posten og en for Post Nord, noe som betyr at mange må innom butikken før jul for å hente julegaver og andre pakker.

- Mange er flinke til å komme med én gang de har fått hentemelding, men noen venter litt for lenge med å komme. Vi har tidligere måttet ringe rundt på lillejulaften for å fortelle folk at de har glemt å hente pakker. Det håper vi at vi slipper i år, sier Olsen.

Gjør noe av jobben selv

Også assisterende butikksjef ved Kiwi i sentrum i Svolvær, Magnus Robertsen Knutzen, kan fortelle om stor pågang i butikkens post-avdeling.

- Rett etter Black Friday var det mye trafikk. Nå er det litt rolig igjen, men vi vet det kommer et rush nå de siste ukene før jul. Vi vil derfor også oppfordre kundene til å hente sine pakker så snart de får hentemelding fra Posten, sier han.

Knutzen minner også om fristen for å sende pakker slik at de kommer fram før julaften.

- 16. desember er fristen innenlands, og de som skal sende til utlandet må man skynde seg, sier han.

- Det er også verdt å minne på at folk kan frankere ferdig pakkene hjemme via postens nettside. Skal man sende Norgespakker er dette dessuten billigere om man frankerer selv. Også brev kan frankeres på forhånd. Gjør man dette så slipper man å stå i kø hos oss. Da er det bare å levere pakken på samlebåndet og putte brevet i postkassen.

418 pakker på én dag

I Svolvær er det Narvesen på torget som leverer ut pakker fra Post Nord. Her har det også vært kul på veggene som følge av store leveranser av pakker de siste ukene.

- På det meste har vi fått inn 418 pakker på én dag. Det merkes - selv om vi er heldig som har både sju skap inne i butikken og et stort lager, sier daglig leder Solbjørg Nagy, som anslår at mengden gaver er like stor i år som i fjor.

- Det understrekes i hentemeldingene at folk må være tidlig ute med å hente pakkene, men det kan ikke gjentas for ofte. Noen er flinke til dette, mens andre gjerne venter en uke, legger hun til.

Både Narvesen, Coop Extra og Kiwi har åpent noen timer på julaften.

Kommentarer til denne saken