Showet, hvor Jørn Hoel er det store trekkplasteret, spilles for tiden på City Scene. Natt til mandag hadde en vinningskriminell greid å komme seg inn på Scandic Hotel City, videre opp til showsalen i andre etasje – og der forsynt seg grovt av utstyret, skriver Nordlys.

Pågrepet torsdag

– Flere headset, mikrofoner, mygger og høyttalere ble stjålet. Totalt snakker vi om utstyr for rundt 50.000 kroner, forteller krimsjef ved Fredrikstad politistasjon, Rune Albertsen, til Fredriksstad Blad.

Torsdag fikk imidlertid politiet et gjennombrudd i saken, da en person i 20-årene ble pågrepet på en adresse i Fredrikstad sentrum.

I forbindelse med pågripelsen ble også noe av det stjålne utstyret gjenfunnet.

Fremstilles for fengsling

– Noe av utstyret har kommet til rette, og vi har et håp om å spore opp enda noe mer, sier Albertsen.

Den pågrepne personen vil nå bli fremstilt for varetektsfengsling i Fredrikstad tingrett. Han er også siktet for flere andre forhold av vinningskriminalitet.

Ingen konsekvenser for showet

Hans Petter Thøgersen ved City Scene kan berolige publikum om at tyveriene ikke får noen konsekvenser for julebordsshowet med Jørn Hoel.

– Vi har fått inn erstatningsutstyr som vi får leie til vi kommer over helga, og vi har dekket oss frem til jul. Men det er selvfølgelig veldig trist at sånt skjer, sier han.

Noe av det som ble stjålet og som fremdeles er borte, er fire sett med trådløse «in air-monitorer». Det vil si propper som artistene kan ha på øret for et personlig lydbilde underveis i showet.

– Det er ikke godt å si hva motivet for tyveriet er, for dette er ikke veldig omsettelig på markedet. Vi har følere ute i tilfelle noe slikt skulle dukke opp. Det er et lite miljø, sier Thøgersen.