Gå til sidens hovedinnhold

Ukens værvarsel: - Det kan se ut til at Lofoten får hvit jul

Artikkelen er over 1 år gammel

- Lofoten har i det siste hatt oppholdsvær og lite vind. Ut over uken vi nå går inn i vil det nok bli litt mer skiftende vær, sier statsmeteorolog Per Egil Haga til Lofotposten.

Mer skiftende vindforhold med innslag av pålandsvær og relativt høye temperaturer vil i første del av uken gi noe nedbør i form av regn og sludd.

- Fra torsdag er det imidlertid duket for kaldere luftmasser inn over Lofoten, noe som vil kunne gi litt snøbyger. Man vil med andre ord få oppleve hele spekteret av nedbør denne uken, men bygeaktiviteten vil ikke være veldig kraftig. Vinden vil heller ikke være all verden - maks frisk bris til liten kuling, sier Haga.

Stabilt fint

Statsmeteorologen påpeker videre at det er lenge siden siste ordentlige vinterstorm i regionen.

- Det er lengre sør man har fått merke været mest i det siste. Og det ser heller ikke ut til at det kommer til å skje noe dramatisk på værfronten nordpå på en stund. Det har jo nærmest vært en tradisjon at man får uvær i romjulen som fører til både forlis og andre ting, men slik det ligger an nå vil det bli relativt rolig vær framover, sier han.

Hva kan man si om julaften-været?

- Det ligger ikke an til å bli mye nedbør over helgen, og temperaturen vil holde seg stabil. Så trolig vil nedbøren som kommer før helgen bli liggende og dermed kan det se ut til at Lofoten får hvit jul i år. Og det er jo en nyhet som de fleste blir glade for, avslutter Haga.

Kommentarer til denne saken