Pårørende sendt til Tromsø

ULYKKE: En bil havnet i vannet ved fergeleiet i Svolvær lørdag kveld. Det var tre involverte i ulykken.

ULYKKE: En bil havnet i vannet ved fergeleiet i Svolvær lørdag kveld. Det var tre involverte i ulykken. Foto:

Kriseteamet i Vågan har jobbet på spreng i natt for å ivareta de pårørende, etter ulykken ved fergeleiet i Svolvær.

DEL

Tre personer var involvert i utforkjøringen ved fergeleiet i Svolvær i går kveld.

Nødpersonell var på stedet, det samme var kriseteamet i Vågan kommune.

- Vi hadde samling med de pårørende i natt. I samarbeid med Vågan Innvandrer- og Opplæringssenter fikk vi sendt de pårørende til de to kvinnene til Tromsø i natt. De pårørende til mannen reiser til Tromsø i dag. Vi har sendt voksne personer med til Tromsø, og venner av familien som de selv ønsket å benytte, sier kommunoverlege i Vågan kommune, Jan Håkon Juul.

Samling i moskeen

- Så har vi hatt en difuse med alt av personell på innsatsstedet. Vi går gjennom hendelsen for de som var i innsats, og hjelper til med det psykiske etterarbeidet. I dag skal vi ha en samling i moskeen Al Hidaya for de som ønsker det, klokken 12, sier Juul.

Veien videre avhenger av hvordan det går med de involverte i ulykken.

- Vi må snakke med de aktuelle skolene som familiene er involvert i, og hvordan det skal håndteres. Hva vi gjør videre, er avhengig av hvordan det går med de involverte, sier Juul.

Høy belastning

I går var åtte stykker fra kriseteamet i sving.

- Nå har vi hatt en del slike hendelser, dessverre også i år. Det er høy belastning for alle som jobber med slike saker. Så har vi fått innarbeidet relativt gode rutiner, også i etterarbeidet. Vi skifter ut underveis, eller foredeler oppgaver slik at man ikke må gjøre alt. Det som var veldig bra under gårsdagens hendelse, var at det var mange som begynte å ringe på kvelden, og spurte om det var behov for hjelp, og om de kunne bidra, sier kommuneoverlegen.
Artikkeltags