Syv personer lettere til moderat skadd etter E6-ulykken

Video: Øyvind A. Olsen

Av og
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Klokken 20:29 lørdag kveld fikk politiet i Salten melding om en ulykke hvor en buss hadde kjørt av veien på E6 i Hamarøy kommune. Seks personer er sendt til Bodø med helikopter. Det ble sendt ut helikopter både fra Evenes og 330-skvadronen i Bodø. Det skriver Avisa Nordland.

Førstebetjent Hans Kristian Grunnvoll ved Hamarøy lensmannskontor opplyser til Avisa Nordland at ingen andre kjøretøyer var involvert i ulykken. Den fant sted på E6 i Langvika i Tysfjord, noen kilometer sør for Ulvsvåg i Hamarøy.

Oppdatert 00:30:

- Fem personer har kommet inn med helikopter til Nordlandssykehuset Bodø med helikopter. En person er moderat skadd og utredes videre. Fire personer er lett skadde. Alle blir på sykehuset inntil videre, sier kommunikasjonssjef Randi Angelsen.

Hun forteller videre at de venter ytterligere to personer inn med ambulanse i løpet av natten, de siste forventes lettere skadd.

Vanskelige kjøreforhold

-Bussen var på vei nordover. Sjåføren var godt kjent med veien. Han har opplyst at det var veldig glatt og at bussen plutselig mistet festet slik at den kjørte av veien og havnet i grøfta. Noen av passasjerene er sendt med redningshelikopter til Bodø, andre til den interkommunale legevakta på Innhavet, sier Grunnvoll.

-Hvordan vil du beskrive kjøreforholdene?   

-Det er nullføre og slaps på veien, så kjøreforholdene var veldig vanskelig, svarer Grunnvoll.

Passasjerene i bussen var blant annet fra Hamarøy, Ballangen og Narvik.

Arbeider fortsatt på stedet

- Vi kan ikke si noe om hva som har skjedd annet enn at det er veldig glatt på stedet, sier operasjonsleder Frode Dalberg i Salten politidistrikt.

Politiet kommer til å opprette sak på hendelsen, men ønsker på det nåværende tidspunkt ikke å spekulere på årsaken.

- Per nå arbeider patruljen fortsatt på stedet. Vi har fått opplyst at resten av passasjerene er uskadd. Det var totalt 22 involverte, hvor 16 er uskadd og de resterende seks er sendt til Nordlandssykehuset, sier Dalberg.

Mulig én alvorlig skade

Kommunikasjonssjef Randi Angelsen på Nordlandssykehuset i Bodø opplyser at de seks ikke har kommet fram til sykehuset enda.

- Vi vet ikke mer om tilstanden til de skadde akkurat nå. Det er mulig at vi har én alvorlig skade, men alle er rapportert til å være stabile, sier Angelsen.

Fem av de skadde ble sendt med SeaKing-helikopter, mens den siste ble sendt med ambulanse.

Berømmer blålysetatene

Operasjonsleder Espen Fagervoll i Salten politidistrikt sier at det har vært ei alvorlig ulykke med mange involverte hvor det kunne ha gått både verre og bedre.

- Det var meldt om at det var veldig glatt, samtidig er det et øde område av politidistriktet, sier Fagervoll.

Han berømmer samarbeidet mellom nødetatene:

- Det var utrolig viktig med et godt samarbeid for å få etatene på plass raskest mulig. Det har kommet hjelp både fra Evenes med helikopter, 330-skvadronen, ambulanser fra UNN i Tromsø og brannmannskap som ble sendt fra Salten brann i Bodø, sier Fagervoll.

Sistnevnte ble tilbakekalt til Bodø etter kort tid.

Tips Oss

Artikkeltags