Tre fortsatt kritisk skadde

Uavklart: Den fjerde personen er også skadd og får medisinsk behandling ved sykehuset på Stokmarknes, men vurderes overflyttet til Tromsø. ArkivFoto: Åshild Marita Håvelsrud

Uavklart: Den fjerde personen er også skadd og får medisinsk behandling ved sykehuset på Stokmarknes, men vurderes overflyttet til Tromsø. ArkivFoto: Åshild Marita Håvelsrud

Artikkelen er over 5 år gammel

Den medisinske situasjonen for to av de tre skadde i bilulykken i Hadsel natt til søndag er fortsatt kritisk, og alvorlig, opplyser UNN i Tromsø mandag ettermiddag.

DEL

Samtlige tre utenlandske statsborgere i 20- og 30-årene, som var med i ulykkesbilen på Melbu natt til søndag, og ble sendt i ambulansehelikopter fra Melbu til Universitetssykehuset i Tromsø søndag morgen. Det var mulig først etter at havtåken løste seg opp slik at man fikk ned ambulansehelikopteret på Melbu søndag morgen.

Opererte

Presseansvarlig Marit Einejord ved UNN i Tromsø sier mandag ettermiddag at alle tre er opererte ved UNN, og at situasjonen er kritisk fortsatt for to av dem, mens den tredje er moderat skadd, men situasjonen for vedkommende er likevel alvorlig.

På ett døgn har situasjonen for de tre utlendingene ikke endret seg så mye medisinsk, og sykehuset avventer å si noe mer konkret innen man ser utviklingen fram til tirsdag for alle tre pasientene.

Stokmarknes

Den fjerde personen i bilen ble natt til søndag fraktet til Nordlandssykehuset Vesterålen på Stokmarknes.

Også han var alvorlig skadet. Situasjonen hans var stabil søndag. Han vil bli overført til UNN så snart det lar seg gjøre, fortalte kommunikasjonsrådgiver Børre Arntzen ved Nordlandssykehuset søndag.

Men når dette skal skje, er ennå uvisst.

Ved UNN i Tromsø kunne man mandag ikke stadfeste at den fjerde personen ville bli overført dit.

Ulykken skjedde rundt kl. 03.30 ved innkjøringen til Melbu tettsted natt til søndag. Der har bilen trolig holdt høy fart ifølge politiet, og skjenet ut av veien og gått rundt på taket og havnet inne i en privat hage.

To personer i bilen måtte skjæres løs av bilvraket. Politiet etterlyser nå vitner til ulykken, som skjedde i tett tåke natt til 13. september på Melbu.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken