Undergang på Gravdal er reparert

REPARERT: Kommunen handlet raskt etter enbekymringsmelding, om at slukristen i fotgjengerundergangen var ødelagt.

REPARERT: Kommunen handlet raskt etter enbekymringsmelding, om at slukristen i fotgjengerundergangen var ødelagt. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I september sendte en bekymret forelder beskjed til kommunen, om en ødelagt slukrist i fotgjengerundergangen mellom Gravdalsgata og Buksnes skole. Nå er risten reparert.

DEL

– Ristene på begge sider av undergangen er falt ned og delvis ødelagt. Dette vil være meget farlig for en person som sykler ned i dette hullet. Fra Gravdalsgata er bakken ned til undergangen bratt og barn sykler fort ned mot undergangen, noe som kan føre til en alvorlig ulykke om barnet treffer med sykkelen i dette hullet, skrev Stian Zakariassen i en e-post til Vestvågøy kommune tilbake i september.

Han fikk raskt svar fra kommunen, som sendte en entreprenør til fotgjengerundergangen, for å se på skadene.

Etter at entreprenøren hadde vært på stedet, ble det satt opp varsling ved ristene.

– Slik at det skal være godt synlig og at det ikke skal sykles nedi. Det er ACO drainer som må erstattes. De er ganske store og må derfor bestilles. Det vil bli kjapt fiksa, så fort de får delene, sa driftsansvarlig Hans-Erik Busch til Lofotposten i september.

Har blitt reparert

Nå informerer Vestvågøy kommune i sitt nyhetsbrev, at undergangen ble reparert i høstferien. Nå er det trygt for syklende skolebarn å bruke undergrunnen.

- Vi har hatt gjennomgang med Statens Vegvesen, og vi har kommet fram til at utgifter til utbedring av skader på anleggene til Statens Vegvesen skal dekkes av dem, men at vi skal sørge for å få jobben gjort, sier Busch.

Han er tilfreds med å ha fått denne avklaringen, da dette gjør det enklere å få ordnet opp i slikt i fremtiden.

-Denne skaden var det for øvrig viktig å få reparert av sikkerhetsmessige hensyn, og det var bra skolen sendte oss avviksmelding på den. At vi fikk jobben gjort i høstferien var også et stort pluss, da det ga færre ulemper for de som benytter undergangen, sier Busch.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken