Gå til sidens hovedinnhold

Skoleelever sov utendørs

Artikkelen er over 6 år gammel

Natt til torsdag tilbrakte ni ungdomsskoleelever natten utendørs.

Storm ødela den planlagte starten på Friluftslivets år i Lofoten 13. januar. Blant annet skulle de eldste vandrerne i Ballstad KFUK-KFUM-speidere overnatte ute.

Speiderleder Tone Pedersen forteller at speiderne grep muligheten neste dag, da været hadde bedret seg.

Syv speiderjenter + to venninner (en 9.-klassing og åtte 10.-klassinger), pakket sekker og utstyr og gikk til Kyllingdalen. Målet var uteklasserommet.
–De dro av gårde fra skolen på Ballstad ca. kl. 21. Turen innover gikk fint. I uteklasserommet tente de bål, spiste kveldsmat og kosa seg. De sørga også for å få i seg varm drikke før de krøp i soveposene. På hemsen i uteklasserommet hadde de installert seg med liggeunderlag, reinskinn, yttertrekk til soveposene, soveposer, lakenposer, slumreposer og ull- og fleeceklær på kroppen. Natten ble ikke så lang, men alle sov godt – noen frøs litt, andre mer, forteller speiderleder Tone J. Pedersen.

Tidlig torsdag morgen var de oppe og pakket sammen alt utstyret, og gikk tilbake til skolen. Etter en varm dusj og en god frokost på skolen, var de klare for en ny skoledag.

Vågans ordfører Eivind Holst overnattet ute kvelden før den offisielle åpninga av Frilluftslivets år, og selv om han slapp unna uværet ble det kald natt for ordføreren.

LES OGSÅ: Vinn friskt foredrag med eventyrer

Kommentarer til denne saken