Skole tilbyr gratis frokost: – Det er viktig med en god start

GRATIS: Mange av elevene benytter seg av tilbudet med gratis frokost

GRATIS: Mange av elevene benytter seg av tilbudet med gratis frokost Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Bøstad skole jobber for å bli helsefremmende skole. Et av tiltakene de nå prøver ut er å servere gratis frokost to dager i uken.

DEL

Bøstad skole har en tid hatt en kantineordning tre dager i uken der elevene kan kjøpe seg lunsj.

Gratis frokost

Nå har de utvidet tilbudet ved skolen.

– Sist fredag startet vi med gratis frokost til alle elevene. Vi blir å tilby skolefrokost de to dagene i uka vi ikke har kantine. Det vil si tirsdag og fredag. Vi har en lærling som har ansvaret for selve gjennomføringen av frokosten. Vi serverer brødmat, forskjellige typer pålegg og frukt. Tilbudet er blitt godt tatt imot. Spesielt er det populært hos ungdomsskoleelevene, forteller rektor Geir Steinar Vestnes ved Bøstad skole.

Hvorfor velger dere å gi dette tilbudet?

– Vi vet at det ikke er alle som tar seg tid til å spise før de drar på skolen eller at de ikke har matlyst. Vi har opprettet tilbudet for å være sikre på at elevene får i seg nok næring til å gjennomføre skoledagen. I tillegg ønsker vi at de skal få en hyggelig start på dagen. Det er for tidlig å se om tiltaket har effekt, men vi tror det. Det vi har sett er at i tillegg til å få i seg næring så er frokosten også bli en sosial samlingsplass for elevene, sier Vestnes.

Prøveperiode

Rektoren sier at de har finansiert dette gjennom skolens egne midler.

– Vi skulle ønsket at det kom øremerkete midler fra staten som kunne ha dekket dette. Når det ikke gjør det så har vi omfordelt midlene vi har til rådighet. Den største utgiften er til personal. Nå er dette en prøveperiode som skal gå to-tre måneder. Da skal vi evaluere ordningen, forteller Vestnes.

Bøstad skole er nå i full gang med å bli en helsefremmende skole.

– Vi er godt i gang med dette arbeidet, og ser skolefrokosten som en del av dette arbeidet, opplyser rektoren.

Skolen har pusset opp et rom i kjelleren som fungerer som kantine.

– Dette rommet var før brukt som lager. Nå har vi ryddet og pusset det litt opp. Vi har satt inn stoler og bord, og det er blitt veldig bra. Tilbakemeldingene fra elevene er udelt positive. Når de sitt eget spiserom og slipper å sitte i klasserommet når de skal spise, sier rektor Geir Steinar Vestnes.

Artikkeltags