Ung dugnadsgjeng jublet etter å ha blitt hedret med pris

VINNERE: Dugnadsgjengen består av:(i tilfeldig rekkefølge): Per Arne Martinsen, Jonas Grønbech, Simen Sletteng, Marius Mikkelsen, Nicolai Lundli, Mathias Strømmen, Martin Pedersen, Håkon Voie Arctander, Sondre B. Johansen, Martin Tjønndal, Hermann V. Johnsen, Mathias V. Johnsen, William Nicolaisen, Marie Andersen og Mathilde Skog. Alle foto: Kai Nikolaisen

VINNERE: Dugnadsgjengen består av:(i tilfeldig rekkefølge): Per Arne Martinsen, Jonas Grønbech, Simen Sletteng, Marius Mikkelsen, Nicolai Lundli, Mathias Strømmen, Martin Pedersen, Håkon Voie Arctander, Sondre B. Johansen, Martin Tjønndal, Hermann V. Johnsen, Mathias V. Johnsen, William Nicolaisen, Marie Andersen og Mathilde Skog. Alle foto: Kai Nikolaisen

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er ikke uvanlig at mange legger ned mange timer med frivillige arbeid. Det er mer uvanlig at dugnadsgjengen er fra 11 til 18 år slik den er hos vinneren av LPDugnad i mars.

DEL

I anledning av at Lofotposten er 120 år i år så har vi lansert prosjektet LPdugnad. Målet med LPDugnad er å løfte fram hverdagshelter i lokalsamfunnet, eller gi støtte til noen som trenger det. Etter forslag fra våre lesere kårer vi hver måned en vinner.

LES OGSÅ: DUGNADSGJENG FIKK DRØMMEMIDDAG

Verdige vinnere

Ved Lofoten snowboard og alpinsenter i Stamsund drives det mye dugnad. Der finnes det også en spesiell dugnadsgjeng. De er nemlig i alderen fra 11 til 18 år.

-Vi forteller ofte om folk som driver med dugnad, men da er det stort sett voksne folk det dreier seg om. Her er det en gjeng med flotte ungdommer som bruker av sin fritid for at vi andre skal få kose oss i bakken. De er verdige vinnere av LPDugnad i mars, sier digitalredaktør Ingvil Valberg i Lofotposten.

Den unge dugnadsgjengen ble av Lofotposten invitert på brus og pizza på Peppes Pizza. De voksne i dugnadsgjengen fikk selvsagt også pizza og brus.

Medierådgiver Marit Sirnes i Lofotposten delte ut diplomet som bevis på at ungdommene er kåret til vinnere av LPDugnda i mars.

LES OGSÅ: ERIK SA JA DA RUNA FRIDDE GJENNOM LOFOTPOSTEN

-Artig å vinne

Marius Mikkelsen fikk æren av å ta imot diplomet.

-Vi gjør dette for vi synes det er artig. Det er også flott at Lofotposten synes vi gjør en god jobb og diplomet skal henges på en flott plass i alpinhytta, slår Marius fast i det de andre ildsjelene kjemper for å få ta en titt på diplomet.

Børge Nicolaisen fikk på vegne av den voksne dugnadsgjenge blomster av Marit Sirnes.

-Utrolig velfortjent

Børge var full av lovord om den unge dugnadsgjengen. – Det er så velfortjent, så utrolig velfortjent. De står på hele tiden og er virkelig til å stole på. De kommer til oppsatt tid og er på jobb til alt er ryddet opp. De er rett og slett gull verdt, slår Børge Nicolaisen fast og får støtte av Christian Haddal en annen av de voksne ildsjelene. -De jobber mye i kafeen og det er så rent og ryddig når de er ferdig. De selger varer, rydder, plukker søppel og vasker. Det er rett også lett en herlig gjeng, sier Christian. -I tillegg jobber de også som vakter i bakken, legger han til. Børge og Christian forteller at ungdommene jobber 10–12 timer frivillig arbeid.

VET DU OM NOEN SOM FORTJENER EN EKSTRA PÅSKJØNNELSE I HVERDAGEN. HER KAN DU SENDE INN DITT FORSLAG

-Selvfølge å stille opp

Marie Andersen er en av dem som stiller opp og det mener hun er en selvfølge.

-Skal vi få noe til så må alle bidra med det de kan. For meg er det en selvfølge å jobbe gratis. Vi har det veldig gøy og så tjener bakken penger, sier Marie mens pizzaen bæres på bordet.

Ingen unnasluntring

Når Lofotposten spør om det hender at de skulker unna vaktene så får vi mange skarpe blikk rettet mot oss.

-Nei, selvfølgelig ikke. Når vi har sagt ja til å jobbe dugnad så må vi stille opp. Vi gjør det for at bakken skal bli best mulig for dem som bruker den, slås det samstemmig rundt bordet.

Når vi spør om det er noen vakter som er mindre morsomme enn andre så ristes det på hodet.

-Alle oppgavene må gjøres uansett om vi liker det eller ikke, slår Marius fast.

Christian Haddal får ikke fullrost gjengen godt nok.

-Det er flott at Lofotposten hedrer de på denne måten. Det har de fortjent og noen er allerede begynt å spørre om når vi skal ha dugnad igjen, flirer Haddal.

Ingen tvil om at den unge dugnadsgjengen ved Lofoten Snowboard og alpinsenter er verdige vinnere av LPdugnad i mars.

Artikkeltags