Hvem får rollene til Troy og vennene hans i High School musical?

Scenevante: Mens noen prøvde audition for første gang, er Marte Svartsund Thomassen, Sverre Aasgaard Andreassen og Kristin Schultz Mellem, godt vante med å stå på en scene. Foto: Silje Annaniassen

Scenevante: Mens noen prøvde audition for første gang, er Marte Svartsund Thomassen, Sverre Aasgaard Andreassen og Kristin Schultz Mellem, godt vante med å stå på en scene. Foto: Silje Annaniassen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Vågan kulturskole setter opp musikalen High School Musical i mars neste år, og er ute etter seks hovedroller og flere biroller.
– Det var en åpen audition, men det var ikke mange utenom våre egne elever blant de 25 fremmøtte. Det var morsomt å høre på, og nivået var høyt, kunne rektor Simen Vangen fortelle, og poengterte viktigheten av å få alle med.

Nynning, sang og memorering av replikker fylte foajeen på kulturhuset tirsdag ettermiddag. Små grupperinger spredt i sofagruppene terpet på det siste lille, før Hege Hov ropte smilende:

- Neste!

Alle usikre på hvem som skulle reise seg, men her var det bare å kaste seg ut i det. Det som for enkelte var deres første audition.
– Jeg spiller egentlig trommer, men har lyst å prøve meg på sang, sa Grethe Østgård (14 år) ganske nervøst der hun satt sammen med venninnene.

Dagen før hadde hun bestemt seg for å delta, og håpet på en mindre rolle, i en musikal som vekker barndomsminner. Nervøsiteten la seg nok litt, da venninnen Aminda Brendeford (14 år) kunne bekrefte at de fire lærerne var snille, og smilte til og med.

Høyt nivå

Opplegget var proft. Deltakerne sto foran sceneteppet, med scenelyset rettet mot seg, og skulle fremføre både sang og monolog.

- Jeg bruker nervøsiteten til å fokusere, og det er en stor fordel at vi kjenner de vi skal opptre for, kunne Marte Svartsund Thomassen (17 år) fortelle etter å ha fylt rommet med klare toner. Etter å ha gitt undertegnede en rask innføring i historien til musikalen, av en nokså hes Kristin Schultz Mellem (16 år), var jentene enige om at guttene nok var mer gira på musikalen enn de ville innrømme.

– Så lenge det er snakk om musikk, så er jeg med. Mamma ble oppfordret til å være på jobb litt ekstra, slik at jeg kunne få mer tid til å øve alene foran speilet på badet, innrømte Sverre Aasgaard Andreassen (17 år), som har vært mye på scenen de siste ti årene.

Godt forberedt

Audition er en unaturlig setting, og enkelte deltakere var mer nervøs for audition enn for premiere.

– Dagens audition avgjør hva jeg skal gjøre det neste semesteret, fortalte Kristin og var godt fornøyd med at hosten ikke hadde fått overtaket under den spennende seansen. Mange overrasket, og flere var godt forberedt.

– Det handler om å overvinne seg selv, og få vise en annen side av seg selv, fortsatte en fornøyd rektor som får en utfordrende jobb på morgenmøte onsdag. Spennende å se hvem som får følge Troy og Gabriella på East High School i mars. Vi gleder oss.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken