Samlet inn til Barnekreftforeningen: - Vi vil gjøre dagene litt bedre for de som er syke

HJERTEGODE ELEVER: 6.klasse klar for innsats for barnekreftforeningen

HJERTEGODE ELEVER: 6.klasse klar for innsats for barnekreftforeningen Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den 15. februar er den Internasjonale barnekreftdagen, og den ble markert over hele landet. Elevene i 6. klasse fra Leknes skole solgte ulike produkter til inntekt for den gode saken.

DEL

Barnekreftforeningen er en frivillig, landsdekkende organisasjon som drives av foreldre som har eller har hatt barn med kreft. Bekjempe barnekreft og gi familier støtten de trenger er målsettingen for foreningen. Barnekreftforeningen har sitt sekretariat i Oslo og består av 14 fylkesforeninger, og en av dem ligger i Nordland. Fredag ble den internasjonale barnekreftdagen markert over hele landet. Dagen startet med at Barnekreftforeningen bevilget 25 millioner til forskning på barnekreft.

Dagen ble også markert i Lofoten.

Bedre hverdag

På Leknes hadde 6. klasse ved Leknes skole rigget seg til med stand på Lofotsenteret.

– Hele familien er sterkt engasjert i Barnekreftforeningen, og jeg har lyst til at ungdommen skal lære om frivillighet og viktigheten av å bidra slik at andre kan få en litt bedre hverdag. Rektoren sa ja, og elevene var også med fra første stund, sier Per Helge Pettersen som er lærer for sjetteklassingene.

De hadde rigget seg til med hjemmelagde lykter, heklete hjerter, pins og roser som de solgte til inntekt for Barnekreftforeningen i Nordland.

– Vi synes det er viktig å samle inn penger til Barnekreftforeningen. Vi har brukt fem-seks timer på å forberede denne dagen. Vi har laget forskjellige ting som vil selger. Vi håper at mange vil kjøpe av oss. Pengene vi får skal brukes til å gjøre hverdagen litt bedre for dem som er syke, sier Pernille, Vilde og Christian.

- Fantastisk

Er dette bedre enn en vanlig skoledag?

– Ja, mye bedre. Vi lærer at det ikke skal så mye til for at andre kan få en bedre hverdag, sier de tre.

Helene Pettersen fra Stamsund er styremedlem i Barnekreftforeningen i Nordland, og hun skryter av elvene.

– Det er helt fantastisk at de stiller opp for å hjelpe andre. Deres støtte betyr mye, sier Helene mens ungene starter salget.

Ut fra de første minuttene så det ut som at folk ville støtte det gode initiativet.


Artikkeltags