Skoleklasse ga 25.000 kroner til Kreftforeningen

GAVMILDE: Madeleine Horn, Johannes Storheil, Alexander Voie, Nina Hansen, Viktoria Hansen og Jenny Simonsen og resten av 10 A kunne sende 25.620 til Kreftforeningen

GAVMILDE: Madeleine Horn, Johannes Storheil, Alexander Voie, Nina Hansen, Viktoria Hansen og Jenny Simonsen og resten av 10 A kunne sende 25.620 til Kreftforeningen Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Klasse 10 A ved Leknes skole samlet inn mer penger til klasseturen enn de klarte å bruke. Dermed kunne di gi 25.620 kroner til Kreftforeningen

DEL

De 19 elevene i 10 A ved Leknes skole bestemte seg for å avslutte grunnskolen med en klassetur til Oslo. For å skaffe penger har de solgt masse lodd, plukket søppel, samlet flasker og arrangert kafe.

I juni dro de 19 elevene og tre lærere til Oslo.

– Der besøkte vi Teknisk museum, 22. juli-senteret, Stortinget og Freia sjokoladefabrikk. På Stortinget var vi med på et rollespill som heter «Valget er ditt». Vi hadde en flott tur, og spiste masse god mat, sier Jenny Simonsen, Johannes Storheil, Alexander Voie, Madeleine Horn, Nina Hansen og Viktoria Hansen på vegne av resten av klassen.

Siden de var med på rollespillet fikk de støtte fra Stortinget.

– De pengene vi fikk fra Stortinget var nok til å betale for lærerne, og dermed hadde vi mye penger igjen. I Oslo spiste vi på klassekassen. Vi har også vært på RIB-tur etter vi kom hjem, men enda var det mye penger igjen. Siden vi har solgt lodd har vi ikke lov å beholde pengene selv. Vi bestemte oss for å gi pengene til et godt formål. Etter avstemning i klassen ble det Kreftforeningen som får de 25.620 kronene vi hadde igjen. Det er godt å kunne gi pengene til et så godt formål. Det hadde ikke vært så greit om det var skolen som hadde fått de, sier de seks elevene.


Artikkeltags