Kom for å besøke Krigsminnemuseet

Langveisfarende: Denne skoleklassen fra Brasil kom ens ærend til Lofoten for å besøke Krigsminnemuseet. Foto: Privat

Langveisfarende: Denne skoleklassen fra Brasil kom ens ærend til Lofoten for å besøke Krigsminnemuseet. Foto: Privat

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LOFOTEN: – Nylig hadde vi besøk av en skoleklasse fra Brasil. De la Norgesturen om Lofoten – utelukkende for å besøke oss.

John-Arne Storhaug

Det sier William Hakvaag ved Lofoten Krigsminnemuseum i Svolvær. Skoleklassen var flere steder i Norden, og kom til Svolvær fra Finland.

– Hvorfor valgte de museet?

– De opplyste at de hadde funnet oss på nettet, og at de da fant Lofoten Krigsminnemuseum spennede. Også fra annet hold har vi fått skryt for at våre nettsider er omfattende, blant annet med engelsk oversettelse.

– Hva interesserte dem mest?

– «Hitlerbildene», med andre ord originalene som Adolf Hitler selv malte i mellomkringsårene, har nok størst interesse av utenlandske besøkende. Det gjelder også skoleklassen fra Brasil, som brukte lang tid inne i museet. Av øvrige gjenstander som interesserte dem, vil jeg spesielt nevne nazi-juletrærne, sier Hakvaag.

– Hva med andre besøkende?

– Vi har jevnlig besøk av grupper fra hele Europa. For ikke lenge siden var en delegasjon fra Kina her med Utenriksdepartementet som vert. Etter besøket har kineserne avlagt rapport som neppe er til skade for forholdet mellom Norge og Kina, sier William Hakvaag og legger til:

– Vi har til dels store skolegrupper innom våre vegger. Utenom Brasil, vil jeg nevne ungdom fra Spania og Italia, sier han.

Artikkeltags