Havneparken utenfor krigsminnemuseet i Svolvær har den siste tiden blitt et svært populært sted for helt andre enn turistene som vanligvis besøker parken. De som kommer hit nå kommer ikke for å se på statuene, eller på en måte er det det.

Parken inneholder nemlig tre pokestops, stasjoner som gir deg ressurser i mobilspillet Pokémon Go.

I spillet registreres spillerens bevegelser via GPS-signaler, noe som gjør at man må bevege seg i den virkelige verden for å oppnå målet om å bli den beste.

Målet er å samle så mange Pokémon som mulig, trene de opp og å samle nok poeng til å stige i level for å bli best mulig. I tillegg har man egg med nye Pokémon som klekkes når spilleren har gått et vist antall kilometer.

Dette er det aller beste pokemonstedet i byen

Ungdom med bøyd nakke

I en ring med hver sin sykkel står fire gutter med krummet nakke. Ruben Jensen (15), Julian Nilsen (14), Tobias Forsaa (15) og Oscar Jøraandstad (14) har mobiltelefonen med verdens mest populære mobilspill i hånden.

– Dette er det aller beste pokemonstedet i byen, sier de nærmest i kor.

Grunnen til det er de tre pokestoppene. Vanligvis ligger de et stykke fra hverandre slik at man må gå, men her er det tre stykker som kan nås samtidig.

Pokémon Go har tatt hele verden med storm og har i løpet av kort tid blitt det mest populære mobilspillet noensinne.

Pokémon ble først introdusert av japanske Nintendo tilbake i 1996 og var svært populært rundt årtusenskiftet. Nå har det fått sin renessanse.

 

Sosialt spill

Hva er det egentlig som er så gøy med det? Ruben (lvl 15), Julian (lvl 11) og Oscar (lvl 2) overlater snakkingen til Tobias (lvl 16) fordi det er han som har kommet lengst i spillet.

– Det er vel at man kan finne noe nytt, man er alltid på jakt og ja, man kommer seg ut. Spillet er rett og slett veldig sosialt, sier Tobias Forsaa (15).

Han har rett, for rundt i parken er det over ti stykker. I løpet av intervjuet kommer det flere innom bare for å støte på pokestopene.

Andre steder finnes det også Pokégym. Det er her man sloss mot andre, og vinner man tar man styringen over gymmet.

– Men man tjener ikke så mye på å gjøre akkurat det. Og gymmet blir veldig fort tatt over av andre uansett, forteller guttene.

 

Når skolen starter igjen må vi bare bli mer fleksible

Får frisk luft

Med spillet har folk kommet seg ut av huset uansett vær for å spille, de sitter ikke lenger på rommet sitt med datamaskinen eller tv-en.

– Vi tar ikke pause selv om det er dårlig vær, da er det bare å finne fram paraplyen, forteller Tobias og får samtykkende nikk fra kameratene.

– Hvorfor tror du ellers han har på seg sekk, spør Ruben Jensen (15).

Sekken er pakket med de mest nødvendige tingene for en Pokémon-trener: Paraply, vann og ikke minst powerbank.

– Powerbank er helt klart det viktigste, sier alle fire ivrig.

Spillet tar veldig mye strøm fra telefonene, og med en powerbank, som er et bærbart batteri, for hånden kan de lade telefonen underveis. Guttene har vært i hele Svolvær på sin jakt etter nye Pokémons og kan kartet så å si utenat, de vet hvor alle de viktige stedene i byen er.

Hvor mange timer bruker du om dagen?

– Ah, det er mange … I hvert fall fem timer, sier Tobias etter en liten kunstpause.

– Så når skolen starter igjen må vi bare bli mer fleksible, gliser han.

Spar på stardust til du kommer til høyere level

 

Guttenes beste tips til pokemontrenere:

  • Powerbank – det absolutt viktigste. Man kan jo ikke spille uten strøm.
  • Være flere sammen – da får dere utnyttet ressursene bedre.
  • Feste «Lure Modules» på pokestops. Disse tiltrekker seg Pokémon.
  • Fange alle Pokémon du møter på. Hvis man bare fanger det man har lyst på kommer man ingen vei.
  • Spar opp candy som man får for å fange Pokémon. Ikke utvikle Pokémon før du kan gjøre det med mange samtidig. Bruk så «Lucky egg» som gir dobbel XP i 30 minutter. Med «Lucky egg» aktivert utvikler du så mange som du kan, det er den beste måten å få XP på og da raser du oppover i level.
  • Spar på stardust til du kommer til høyere level. Du vil få mye større bruk for det da.

Les også: Oppdaget sinna Pokemon i arresten

Les også: 10 ting du bør vite før du begynner å spille Pokémon Go

Les også: – Som Pokémon Go for turfolk!