Torsdag ble Operasjon Dagsverk arrangert over hele landet og svært mange skoleelever i Lofoten var ute i jobb for å skaffe inntekter til Operasjon Dagsverk.

 

I år har Amnesty blitt tildelt Operasjon Dagsverk med prosjektet «Med lik rett».

Gjennom Amnestys OD-prosjekt vil ungdom i Argentina, Chile og Peru få lære om hvilke rettigheter de har knyttet til egen kropp og seksualitet, slik at de skal kunne ta gode valg.

  • Les også: – Nydelig mat og en god sak 

Gledet de eldre

Hvert dagsverk er verdsatt til 400 kroner. Elevene har valgt forskjellige måte på å få inn penger på. Elevene ved tiende klasse på Ballstad skole valgte å bruke dagen på Vestvågøy Sykehjem. Der serverte de vafler til beboerne, slo av en prat med de og hadde litt underholdning.

 

Bedrift betaler

De gjorde også litt forefallende arbeid.

-Det er Ballstad Slip AS som betaler for dette. De gir 400 kroner for hver elev som er her. Det er egentlig helt genialt. Vi skaffer penger til et godt formål i utlandet og skaper litt glede lokalt, sier Maria Wangsvik Stensen og Alexandra Johansson mens de steker vafler.

Inne i daglig stuen sitter Ronja Frantzen og prater med beboer Olaug Ditløvsen.

Praten går svært lett mellom dem. Det prates om vær, mat og andre dagligdagse ting.

-Det er så trivelig at ungdommen kommer hit. Vi koser oss virkelig, sier Ditløvsen.

 

Forefallende arbeid

Inne på et beboerrom er Sebastian Aasmyr Hågensen og Markus Flaaten Pettersen i full gang med å montere en seng.

-De trengte litt hjelp til å få montert denne sesongen og vi tok den jobben. Det er føles å bra å kunne bidra på denne måten under OD, sier Markus og Sebastian.

-Det er mye bedre enn å stå på en butikk å selge vafler, slår de to fast.

 

Avdelingsleder Hanne Straum Riise ved Vestvågøy sykehjem er full av lovord.

-Det er helt fantastisk at de ville gjøre dette. De har lagt føringene rundt besøk helt selv. Det eneste de måtte ta hensyn til var at vi har andakt i dag. Vi og beboerne setter stor pris på dette tiltaket, slår Hanne Straum Riise fast.