Vil etablere utlånssentral for aktivitetsutstyr på Vestvågøy

GRATIS: Flere lag og foreninger i Vestvågøy tar nå iniativ for å  etablere BUA på Leknes.

GRATIS: Flere lag og foreninger i Vestvågøy tar nå iniativ for å etablere BUA på Leknes. Foto:

Flere frivillige organisasjoner går nå sammen for å prøve å etablere BUA på Vestvågøy. BUA er en utlånssentral for aktivitetsutstyr som er rettet mot barn og unge.

DEL

BUA står for Barn-Unge-Aktivitet og er hele kommunens utstyrsbod. BUA fungerer som et utstyrsbibliotek, hvor bøker er byttet ut med sport- og fritidsutstyr. Alle kan låne, selv om tilbudet først og fremst er rettet mot barn og unge. Utstyret er bra og godt vedlikeholdt, og tilbudet er gratis.

Nå har Lofoten Friluftsråd, FNF Nordland, Vestvågøy kommune og Vestvågøy Frivilligsentral tatt initiativet til å starte opp BUA Vestvågøy.

-Vi vil spesielt bidra til at barn og ungdom kommer seg ut på aktiviteter, og vi vet at de voksne også kommer etter om barna er aktive. Vi ser over hele landet nå at BUA er et voksende konsept og fungerer kjempegodt, heter det fra initiativtakerne.

De trenger nå flere støttespillere og inviterer til et oppstartsmøte på Meieriet kultursenter på Leknes. De inviterer bedrifter og privatpersoner til å møte opp.
-For å kunne starte opp BUA så trenger vi blant et styre som kan drive prosjektet videre, sponsorer/medlemmer som kan bidra årlig med økonomisk støtte til blant annet drift, vedlikehold og arbeidskraft. Vi trenger folk som har et brennende engasjement for barn og unges mulighet for aktivitet. Er dette noe for deg, din bedrift, din arbeidsplass eller ditt lag/forening så vil vi gjerne at du kommer på stiftelsesmøtet 27. februar på Meieriet. Ta med venner, familie, kollegaer, turkompis eller andre og bli med på en sosial og trivelig kveld, skriver initiativtakerne.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags