Dagens mål var å nå toppen, og på det femte forsøket lyktes jeg!

Tiril Benjaminsen fra Kabelvåg klatret helt til topps under Polar Cup i Kong Øysteins hall.

Tiril Benjaminsen fra Kabelvåg klatret helt til topps under Polar Cup i Kong Øysteins hall. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Tiril Benjaminsen fra Kabelvåg deltok lørdag på Polar Cup i klatring i Kong Øysteins hall, og på det femte forsøket mestret hun hele klatreløypa.

DEL

Lofoten Tindeklubb arrangerte lørdag klatrekonkurransen Polar Cup i Kong Øysteins hall. Ett femtitalls klatrere i alle aldre, og fra hele Nord-Norge deltok.

Polar cup er en klatrekonkurranse som gjennomføres over flere runder i Nord-Norge . I helgen var det sesongens tredje runde. Deltakerne klatrer i ulike klasser. De yngste konkurrerer uten plassering, der alle får premie.

Herlig med klatring

Da vi besøkte arrangementet lørdag møtte vi Tiril Benjaminsen fra Kabelvåg, som var i gang med sin klatring. Hun var en av 37 deltakerne under 13 år.

- Jeg prøver å nå toppen i klatreruten som er laget for min aldersgruppe. Jeg har forsøkt to ganger, men har foreløpig bare kommet halvveis, sier hun.

- Tror du at du klarer å nå toppen?

- Ja, jeg kommer ikke til å gi meg før jeg kommer helt opp, svarer hun bestemt.

Og rett før vi skulle forlate hallen en halv time senere, så fikk vi øye på Tiril i det hun bare var fire-fem klatretak fra toppen, og denne gangen kom hun helt opp.

- Nå er jeg kjempefornøyd. Dagens mål var å nå toppen, og på det femte forsøket lyktes jeg. Herlig, smiler hun.

På håndballdekket møtte vi så Mathilde Mortensen og Aurora Aga Wold som hadde en liten pause etter flere besøk i klatreveggen.

- Det er kjempegøy å klatre, og Polar cup er et flott arrangement, smiler jentene fra Kabelvåg..

- Jeg har holdt på med klatring siden jeg var to-tre år gammel. Nå trener jeg her i klatreveggen hver uke, og om sommeren klatrer jeg ute, forteller Mathilde.

- Jeg er på besøk hos Mathilde, og er sammen med henne her. Jeg går ikke fast på klatring, men jeg synes det er veldig gøy. Nå har jeg veldig lyst til å klatre oftere, sier Aurora.

Nordisk mester

Lofoten Tindeklubb hadde også besøk av en Nordisk mester i helgen.  Martine Limstrand heter hun, og hun kommer fra Bodø. Hun vant dameklassen foran sin egen mor, Anne Marthe Limstrand.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags