– Det var artig og skummelt!

Fikk gode tilbakemeldinger: Mathea Pedersen og Vilde Ekrem Pedersen deltok under EM i twirling i Italia i påsken. Det ble en stor opplevelse med gode tilbakemeldinger fra dommerne.Alle foto: Privat

Fikk gode tilbakemeldinger: Mathea Pedersen og Vilde Ekrem Pedersen deltok under EM i twirling i Italia i påsken. Det ble en stor opplevelse med gode tilbakemeldinger fra dommerne.Alle foto: Privat

Artikkelen er over 4 år gammel

Drillerne Vilde Ekrem Pedersen og Mathea Pedersen fra Svolvær skolekorps fikk en stor opplevelse under i EM i twirling i Italia i påsken.

DEL

De to jentene driller i Svolvær skolekorps og kvalifiserte seg til EM i twirling, som er den internasjonale betegnelsen på drilling.

– En stor opplevelse

Lørdag var de to i aksjon på golvet under EM-konkurransen i den italienske byen Lignano Sabbiadoro.

– Det var en stor opplevelse med mange inntrykk. De gjorde en fantastisk innsats, forteller instruktør Cathrine Pedersen.

Totalt 64 drillere representerte Norge i mesterskapet.

– Å gå på golvet i et EM for å representere Norge er stort, og de var veldig nervøse, fortsetter hun.

– Gode tilbakemeldinger

De to jentene kom på syvendeplass i klassen duett-preteen.

– De fikk gode tilbakemeldinger fra dommerne og kommentarene fra dommerne skal brukes videre i forberedelsen til NM i juni, med håp om uttak til neste års EM i Kroatia, sier Pedersen videre.

– Jeg synes det var både morsomt og skummelt å gå på golvet, sier Vilde Ekrem Pedersen.

Det synes også Mathea Pedersen. Hun ble norgesmester i 2014, har tidligere vært med i VM og de to jentene ble sammen norgesmestere i juni i fjor i forkant av årets EM.

– Artig og skummelt siden det er så stort, sier Mathea om opptredenen deres i Italia nå i påsken.

Tidligere i vinter deltok drillere fra Svolvær, Kabelvåg og Buksnes på NNM i Bodø der man også gjorde seg godt bemerket.

Gjorde inntrykk

Både selve opptredenen og hele opplevelsen med å delta under EM har gjort inntrykk på de to jentene fra Svolvær.

– Å få se flinke drillere fra hele Europa og bli bedre kjent med drillere rundt om i Norge, forteller Cathrine Pedersen.

De møtte drillere fra flere land i mesterskapet. Foruten Norge deltok Belgia, Kroatia, Frankrike, Tyskland, England, Italia, Nederland, Tsjekkia, Romania, Russland, Slovenia, Spania og Ungarn i EM.

Artikkeltags