Roger Hay fra Sortland driver den 11 meter lange «Maja 1» som ble døpt i september. Båten eier han sammen med Pål Krüger i Stamsund. Som Lofotposten har skrevet tidligere så satser de på teinefiske både etter taskekrabbe og hvitfisk.
Nå er Roger og hans polske mannskap i gang med fiske etter taskekrabbe.
De drifter for Ballstad og har teinene spredt i området fra Nappstraumen til Mortsund.


–Det blir litt prøving og feiling nå i begynnelsen. Fredag var første gang vi dro og det ble ikke noe særlig fangst. Vi hadde rundt 300 kilo, og vi flyttet da teinene, sier Roger Hay mens de leverer mandagens fangst til Krügerbruket på Ballstad og den fangsten var atskillig bedre.


–I dag var det riktig bra. Vi har over 1100 kilo på 300 teiner. Det vil si vi bommet på over 100 av disse, men likevel er jeg godt fornøyd med dagens fangst, slår krabbefiskeren fast.
–Dagens fangst viser at det er potensial i dette fisket, legger han til. Selv om de leverte over 1100 kilo krabbe var det mange krabber som ble satt ut igjen .


–I dag var det mye vasskrabbe. Det er krabbe som har mest vann og minst kjøtt i seg. Den vil ikke industrien ha så den setter vi ut. Jeg vil tro at vi satte ut omtrent halvparten av den totale fangsten. Det er litt surt, men sånn er det, slår han fast.
Roger forteller at de fisker på fra 30 meter til 50 meters dyp og det viser seg at krabben ikke er så nøye med hva teinene blir egnet med.
-Agnet ser ikke ut til å bety så mye. Krabben spiser det vi tilbyr han fra brosme, til fiskeavskjær, sild og sei, kommer det fra fiskeren som skryter av nybåten.


–I natt fikk vi testet båten i litt sjø og hun fungerte utmerket, slår en fornøyd Roger Hay fast. Han regner med å prøve hvitfiskteinene etter krabbefisket er over 25. november.


Krabben leverer han til Krügerbruket AS på Ballstad, og får ti kroner kiloet for krabben.
 

–Vi har en avtale med HitraMat som tar all krabben vi får på land. I tillegg til «Maja 1» har vi en båt til som leverer og en annen er klar til å starte opp.

SE OGSÅ: "Maja 1" i bilder