Prosjektgruppe leter etter svaret: -Hva er den gode oppveksten?

Prosjektgruppa: Pål Einar R Johansen (kommunalsjef/prosjekteier), Nora W Samuelsen (folkehelsekoordinator), Kine Unstad (Lofoten Barnevern), Mariell Berg Huuse (ansvarlig for handlingsplan for å bekjempe vold og seksuelle overgrep mot barn og ungdom), Lars Bakke (SLT-koordinator), Greta Klevstad (prosjektleder), Unni Brattli (familieenheten), Anne Marie Sørensen (skole og vernetjeneste), Steinar Bergheim (pedagogisk stab).

Prosjektgruppa: Pål Einar R Johansen (kommunalsjef/prosjekteier), Nora W Samuelsen (folkehelsekoordinator), Kine Unstad (Lofoten Barnevern), Mariell Berg Huuse (ansvarlig for handlingsplan for å bekjempe vold og seksuelle overgrep mot barn og ungdom), Lars Bakke (SLT-koordinator), Greta Klevstad (prosjektleder), Unni Brattli (familieenheten), Anne Marie Sørensen (skole og vernetjeneste), Steinar Bergheim (pedagogisk stab). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det skal utarbeides en langsiktig oppvekstplan for barn og unge i Vestvågøy, og det er nedsatt en prosjektgruppe. De er nå på jakt etter den gode oppveksten.
-Vi ønsker å snakke med så mange som mulig og grave dypt. Det er viktig å snakke med dem som er ekspertene på området, ikke minst barn og unge selv, sier kommunalsjef for utdanning, Pål Einar Røch Johansen i nyhetsbrevet fra Vestvågøy kommune.

Gruppa drømmer om at spørsmålet om hva som er en god oppvekst skal være tema rundt alle kjøkkenbord i Vestvågøy denne høsten.
-Vi har allerede besøkt de åtte barne- og ungdomsskolene i kommunene, møtt elevrådene der, og snakket om viktige tema som det å vokse opp, vennskap, fritid, de voksne osv. Tidligere i vår møtte vi en rekke representanter fra frivilligheten hvor inkludering av alle barn og unge var tema, redegjør prosjektleder Greta Klevstad.
Første utkast til plan må være klart først i oktober, og før det håper vi å få til mange spennende samtaler. Prosjektgruppa skal sammen med ulike ungdomsgrupper arrangere foreldremøter.
Tjenestene skal ha en stor dugnad for oppvekst 5. og 6. september der de skal se på hvordan man samhandler, om hvordan man inkluderer alle, samt andre aktuelle forhold rundt den gode oppveksten.

Artikkeltags