Gå til sidens hovedinnhold

Ungdommer stjeler e-avfall: – Det kan være farlig å bruke disse tingene!

Elkjøp har den siste tiden observert at unger / ungdommer stjeler fra e-avfallet på baksiden av butikken deres i Svolvær.

– Vi ber foreldre ta en prat med barna sine om dette. Det kan være farlig å bruke disse tingene! Det kommer folk til alle døgnets tider og setter fra seg alt mulig her. Ikke bare e-avfall (selv om det er kun det som er lov å sette her), og vi kan ikke kontrollere hva som blir plassert her, skriver varehussjef Tor Bjarne Lyngmo på Facebook.

Til Lofotposten forteller Lyngmo at de har observert dette både på overvåkingskamera, samt at ansatte har sett det med egne øyne.

– Det er ofte ting kunder setter fra seg, eller produkter vi mottar som ikke kan repareres, som blir stjålet. Det kan være delvis fungerende produkter, men det er vår eiendel, og tyveri. Produktene kan være defekte og farlige å bruke, utdyper Lyngmo.

Ifølge varehussjefen er det langt fra kun e-avfall som blir plassert ved butikken. Toaletter, sofaer, bilbatterier, restavfall og matavfall er noe av det de har funnet blant e-avfallet.

– Heldigvis tenker folk flest seg om to ganger før de setter fra seg ting her, men siden vi ikke er på et lukket område er det vanskelig å kontrollere, sier han, og legger til:

– Vanligvis er det voksne folk som henter gjenstander her, men i det siste har vi oppdaget at det også er unger / ungdommer. Jeg oppfordrer foreldre til å ta en prat med ungene sine, sier han.

Kommentarer til denne saken