Inviterer ungdommer til stort datatreff

LAN-ARRANGØR: Henning Holand, Joakim Svartsund, Magnus Sundbakken, Gunnar Berg Hansen og Isak Mellingsæther, står bak ungdomsbedriften VågaLan.

LAN-ARRANGØR: Henning Holand, Joakim Svartsund, Magnus Sundbakken, Gunnar Berg Hansen og Isak Mellingsæther, står bak ungdomsbedriften VågaLan. Foto:

Ungdomsbedriften VågaLan skal arrangere lan, eller datatreff, for ungdommene ved Aust-Lofoten videregående skole.

DEL

I samarbeid med elevtjenesten på skolen skal ungdomsbedriften arrangere et datatreff for ungdom, den 1.-2. februar. De får bruke kantina på Aust-Lofoten videregående skole og inviterer alle elevene ved skolen.

– Det var egentlig John-Arild i elevtjenesten som foreslo at vi skulle samarbeide. Skolen har vært positive til at vi skal få dette til. Vi får bruke internettet og får hjelp fra IKT-folkene her, forteller Isak Mellingsæther.

Det er 18-åringene Isak Mellingsæther, Magnus Sundbakken, Henning Holand, Gunnar Berg Hansen og Joakim Svartsund som står bak ungdomsbedriften VågaLan.

– I tillegg til hjelp fra skolen sparer vi også penger på leie av lokale. Det gjør at inngangsbilletten er rimeligere, forklarer de.

Erfaringer

Desember 2018 arrangerte de også datatreff. Da hadde de 63 besøkende fra regionen. Guttene mener de skal få plass til 60 personer og datamaskiner inne i kantina på skolen også. I år er det kun medelever som er invitert, og arrangørene håper det kommer minst 30 stykker.

– Det hadde selvfølgelig vært artig å fylle helt opp, sier Sundbakken.

De har med seg nyttige erfaringer fra forrige gang de arrangerte datatreff.

– Vi lærte at vi trenger mer tid til å rigge klart. Forrige gang klarte vi det på en time, men da løp vi rundt. Det gikk veldig bra da alle var inne, men jeg har aldri vært så stressa før, sier Mellingsæther.

– Vi fikk problemer vi ikke forutså, og fikk kjent på at vi trenger ekstra tid, legger Sundbakken til.

De forteller at tross stress før arrangementet startet, gikk det veldig bra.

– Når alle var inne så gikk det meste av seg selv. Det var gøy å arrangere turnering, og at så mange kom. Det var god stemning, man hørte at det var liv, forteller de.

Håper det videreføres

Deltakerne på datatreffet får lov til å spille det dataspillet de selv ønsker. I tillegg vil det bli arrangert turneringer i enkelte spill.

Guttegjengen hadde selv savnet et datatreff for ungdom da de startet opp ungdomsbedriften. De går nå i tredje klasse på videregående og dette blir siste året de har med ungdomsbedriften. De håper at arrangementet blir videreført.

– Vi kan fortsette å gjøre det, om vi er her neste år. Eller så kan vi gi det videre til entreprenør-klassene som kommer etter oss, sier de.

– Vi håper det videreføres. Da betyr jo det at vi har lyktes med arrangementet og tilbudet, sier Svartsund.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken